[]

bülbülü öldürmek kitabını bir türlü okuyamıyorum

akıcı akıcı dediniz, akmıyor kitap. zorluyorum kendimi. az değil 150 sayfa okudum ama sıkıla sıkıla. beklentimi yüksek tuttum belki de bu yüzden okuyamıyorum. okuduğum en akıcı ya da en sürükleyici kitap demiş birçok kişi. sorun bende mi lütfen söyleyin. okuma iştahımı da çok çok azalttı malesef.




 
Sorun sende ya da kitapta olmayabilir, bazen bazı kitaplara zamansız başlayabiliyoruz.
Şu an kafa olarak ona hazır değilsindir.

Sıkılıp bıraktığım ama uzun zaman sonra yeniden başlayıp çok sevdiğim kitaplar oldu.
  • mutekebbir  (15.11.18 10:32:38) 
+1
bkitapları akıcı olup olmamalarına göre seçmemek lazım bence.
bülbül'ü öldürmek benim çok sevdiğim kitaplardandır.
Kitap ne kadar iyi olursa olsun, zorluyorsa kasmamak lazım. ben üniv. öğencisi iken marcel proust dizisini bayağı kasarak ve sündürerek okumuştum. şimdi keşke o zaman bırakıp daha olgunken okusaydım diye düşünüyorum.
  • puc  (15.11.18 11:35:15) 
ben o kitabı yarıda bıraktım.


  • sizofren06  (15.11.18 11:44:27) 
ingilizce okumuştum, çok sevdiğim hızla akan bir kitaptı. belki çevirisi iyi değildir?


  • neverlose  (15.11.18 14:45:04) 
bir zamanlar cok kitap biri olarak, uzunca bir sure hic bir kitabi okuyamadim, bir turlu elime aldigim kitapta ilerleyemedim. kitapla da alakasi yoktu. bazen olabiliyor oyle sanirim. guzel kitap ama zorlamayin kendinizi, bi sure ara verin ya da ayni kitabi baska bir zaman okuyun.
okurken zorlanmamistim ama great gatsby'yi okuyup bitirdigimde bu muymus demistim, beklentilerle de alakali. herkesin begendigi kitabi begenmek zorunda degilsiniz.

  • Labyrinthe  (15.11.18 15:15:47) 
cevaplar için teşekkürler. asıl beni üzen başladığım şeyi bitiremiyor olmak duygusu. belki de zorlamamak gerekir. yukarıda dendiği gibi okunacak çok şey var. şunu da sormak istiyorum çünkü merak ediyorum. kitabın konusunda ve arka kapağında ırkçılık, haksızlık, adalet kavramları üzerine bir yazı vardı ama 150 sayfa itibari ile çok az bu konulara değindiğini gördüm. hani bazı kitaplar vardır. ilk sayfaları zordur ama sonra elinden bırakamazsın. konu geç açılır ya da öyle sanırsın. acaba bu kitap da buna bir örnek mi?


  • lionel andres  (15.11.18 17:38:07) 
bülbülü öldürmek" kitabı abartılmış bi balondur. yanlış kişilerin tavsiyesini dinliyorsun. kitap listem: 1000kitap.com


  • legalize marijuana  (15.11.18 17:43:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.