[]

Araç kiralama, öneri?

Merhabalar,

İlk kez araç kiralayacağız. Ankara Esenboğa havalimanından alıp orada bırakacağız. İnternette fiyatlar çıkıyor ama acemi olduğumuz için sormak istedim.
1. Hangi firmayı önerirsiniz?
2. Dikkat etmemiz gerekenler nelerdir?
3. 'VW Polo veya benzeri' ibaresi var aracın Polo olmama ihtimali nedir?

Teşekkürler.

 
1. Avis
2. Aracı alırken gezin. Minicik çizik bile görseniz forma yazdırın. Benzin göstergesi full olmazsa fotosunu çekin.
3. O segmentte ne varsa.
  • valentinov  (15.11.18 00:57:12) 
enterprise'in guzel indirimleri var sayfasina bakin.


  • tabudeviren  (15.11.18 08:05:40) 
Enterprise+1


  • Phoebe  (15.11.18 08:40:41) 
Aracın 4 tarafından tüm kılcal çizik göçükler dahil yakından ve bol fotoğraf + forma işlensin+ full kadko tabikisi de


  • insomnia  (15.11.18 09:33:12) 
1- Enterprise. TT Prime'la iyi fiyatları diğerlerine göre. Başkasından aldığınız kodu da kullanabilirsiniz. Online rezervasyon yaptırırsanız son dk sürpriziyle karşılaşmazsınız. En azından mini hasar sigortası yaptırmanızı tavsiye ederim. Sonra en ufak bir sürtmede keşke dememek için. Güzel geçiriyorlar çünkü öteki türlü kurumsal olsun olmasın.

2- Aracın dışını görevliyle beraber inceleyin, yakıt deposunu, bagajı, stepneyi, yangın söndürücüyü hatta güneşlikleri bile inceleyin. Bir keresinde benden önce kiralayan güneşliği kırıp japonla yapıştırdığı için benim elimde kaldı, adamlara ben yapmadım aldığımda da öyleymiş demek hoş olmuyor her iki taraf için de. Aracın farlarını, sinyallerini, stop lambalarını, konsolda ışık yanıp yanmadığını da hızlıca kontrol edin. Başka bir şey aklıma gelirse eklerim.

3- Hayır hiçbir firma bunu garanti edemez. Polo için gidersiniz, elinde yoktur i20 verir, o grupta hiç arabası kalmamıştır, bir üst sınıftan aynı veya daha iyi özelliklerde (dizel manuel kiralamışsındır, dizel otomatik olur vs.) araç verir. Polo almaya gidip Passat'la çıktığım bile oldu yani günümdeysem :)

Rica ederim.
  • chicha  (15.11.18 09:39:35) 
1. Kurumsal firmalar arasında çok fazla kalite hizmet farkı yok. Hangisi ucuz olursa onu tercih ediyorum ben genelde. Avis, Budget, Enterprise, Sixt vb. Ama dikkat edilecek tek nokta kurumsal firma olması, diğerleri mafyavari olabiliyor, sorun çıkabilir. Bir seferinde acil kiralamam gerektiği için boş senede imza atmıştım yerel bir firmada, teslim sonrası senedi geri alana kadar canım çıktı. Mutlaka kurumsaldan kiralayın. Hepsinin çeşitli kredi kartlarına ya da operatörlere göre farklı kampanyaları var hangisi size uyuyorsa.

2. Yukarıda da belirtildiği gibi aracı iyi inceleyin, hasar/kusurları mutlaka not ettirin, teslim sırasında genelde imza atmadan hızlıca almaya çalışıyorlar teslim aldım diye de imza attırın. Onun dışında söylenecekler zaten belirtilmiş.

3. Web sitesinde yazan araçlarla, ilgili şubenin elinde olan araçlar çok başka olabiliyor. Örneğin Mardin'de geçen haftalarda Egea kiralamama rağmen, ellerinde kalmadığı için Ford Courier vermişti bana Avis. Arayıp o sınıfta hangi araç vereceklerini sorabilir, sizin için model çok önemliyse yine arayarak o aracı ayırmalarını rica edebilirsiniz.
  • tss  (15.11.18 10:47:42) 
enterprise'in hizmeti hepsinden iyi. tek geçerim her seferinde.


  • patates  (15.11.18 12:59:25) 
Vodafone red kampanyasi ile Budget.
Polo olmama ihtimalo var. Bana dacia gelmisti mesela bir kere.

  • stavro  (15.11.18 13:07:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.