[]

Evdeki aşırı korkunç böcek

Böcek fobisi olan bir insanım. Asla yaklaşamam. Gördüğüm yerde koşarak uzaklaşırım.
Bi kaç gün önce mutfakta 3 cm dolaylarında kocaman bi tane gördüm. Korktuğum için yakalayamadım tabi.
Bugün yavrusu olduğunu tahmin ettiğim bi tanesini gördüm. Zor da olsa üstüne kavanoz kapattım. 12 saat geçmesine rağmen hala kavanoz içinde kımıl kımıl geziyor.

Az önce 3 cm lik olanı (umarım odur başka bi tane değildir) mutfakta keşfe çıkmışken gördüm. Hemen elektrikli süpürgeyle çektim aq çocuğunu.
Sizce süpürgenin içinden çıkar mı? Çok dayanıklı hayvanlara benziyorlar. Çok korkuyorum. Süpürgenin ağzını bantla falan kapatayım mı çıkmasın diye????

 
1 böcekleri kavanoz kapatarak öldüremezsin, oradaki oksijen ile 7.5 yıl yaşar.

2 canı isterse elektrik süpürgesini kapattıktan 30 saniye sonra çıkar.

bantlamakla olmaz, git böcek ilacı al sprey ve böcek yemi de al.

bir tane gördün, iki tane gördün. emin ol görmediğin kim kaç tane var böcekler çok çabuk ürer. yüzlercesini bile görebilirsin.

dediğim böcek ilacını ve böcek yemini al uygula bu arada takip et. olur da azalma olmazsa 1 hafta içinde profesyonel olarak ilaçlattır evi.
  • killerbee  (14.11.18 23:41:07 ~ 23:45:28) 
Böcek fobisi olan birisi olarak düşmanımı iyi tanırım. Anlattığınız hamamböceğine benziyor. Kendileri kafasız falan yaşayabilen, oksijene eser miktarda ihtiyaç duyan tuhaf canlılardır. Tabi kendilerini bu sıralar sık görmeniz kesin yuva yaptıkları. A anlamına gelmiyor. Sağdan soldan giriyor da olabilirler. (Yapmış da olabilirler tabi)

Balkon vs varsa evde elektrik süpürgesini balkona koyun. Zaten çıkacağı için en azından dışarı çıksın. (Yoksa apartmana, kapının önüne falan da olur)

Uzun vadede ise o tabletlerden alıp her köşeye yerleştirin. Sadece mutfak değil, her köşeye. Sprey de alın ne olur ne olmaz. Bulunsun.

Bir de kendi keşfimden bahsedeyim. Eğer iş başa düşer de avlamak gerekirse ayakkabı terlik vs giyin.(Evet evin içinde) Çünkü fark ettim ki, beni asıl rahatsız eden şey, hayvanatın tenimin herhangi bir yerine temas etme ihtimali. Onu da söyleyeyim.

Ayrıca bunlar nemin canlılarıdır. Yazın gözükürler. Yani böyle havalarda çıkmaları pek iyi haber değil. Önlemi çabuk almanızı salık veririm.

Kolay gelsin.
  • ravenclaw  (15.11.18 00:11:17) 
En kolayı tarım ilacı satılan yere gidin
Şırınga şeklinde böcek yemi satılıyor 30 lira
Ondan alıp böceklerin çıkabilecegi yerlere uygulayın
1 haftaya kalmaz tertemiz olur ev.
  • bana her yer cehennem  (15.11.18 00:17:29) 
çare deodorant-çakmak ikilisi. büyük böceklerin üstüne böcek ilacı sıkınca anında ölmüyorlar çıldırıp sağa sola saldırıyorlar bir 5-10 dakika, çok dayak yedim bu şekilde.


  • neil manke  (15.11.18 00:21:30) 
Kalorifer böceğiymiş arkadaşlar. Gece ortaya çıkıyor namussuzlar. Başlığı açtıktan sonra 3 tane daha öldürdüm mutfakta. Bu gece bana uyku haram.


  • adwokat  (15.11.18 00:22:51) 
adwokat kalorifer böceği diye bir şey yok. Hamamböceği o, bazıları öyle diyor sadece.
Türkiye'deki hamamböceklerinin gözünü seveyim.
Ben bir yıldır Güneydoğu Asya'da yaşıyorum. Türkiye'den hamamböceği tabletleri getirmiştim. Buradaki böcekler o kadar büyük ki tabletlere giremiyorlar. O yüzden memleketin böceklerinin kıymetini bilin. :)
  • ebabil curnatasi  (15.11.18 09:45:43) 
Kedi kedi kedi. Eve Kedi alın genç olsun. Bakın görün, böcek kalıyor mu


  • topkapiaksaray  (15.11.18 10:10:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.