[]

Çalıştığınız ortamdan memnun musunuz?

İş yerinizdeki patron-çalışan ilişkisi ve iş arkadaşlarınız arasındaki ilişiniz nasıl? Örneğin patronunuzun gereksiz baskıları var mıdır? Yemek yediğiniz, telefonunuzla ilgilendiğiniz vakte ya da sigara içmenize karışırlar mı?

Bir de patronlarınızın izin, maaş konusundaki adaletsizliğini hiç gördünüz mü? Yahut patron tarafından göreviniz olmayan işlerin devamlı sizden yapılması beklense, tepkiniz ne olur?

Türkiye’deki iş ahlakını merak ediyorum sadece, cevaplarınız anında tiklenecektir :)

 
Patronla hic sikintim yok.
Calisanlarla var.
Kadinlarla calismak zor is azizim.
  • stavro  (14.11.18 21:17:37) 
kurumsal bir yerde çalışıyorum iş ortamımız gayet güzel son derece memnunum. elbette şikayetçi olduğumuz noktalar oluyor ama her yerde olan şeyler bunlar deyip gözardı ediyoruz.

maaş olayında sıkıntı yok.
  • basond  (14.11.18 21:18:51) 
Insanlarin sigara icmeyi bahane edip saatte 10 dk ortadan kaybolmalarindan rahatsizlik duyuyorum. Zaten bu nedenle bircok kurumun sigara iceni ise almadigini duyuyorum.

Isverenimi sevdigim icin aslinda bulundugum kurumda calisiyorum. 500 - 800 arasi fazla kazanabilirim baska kuruma gecersem.

Gecen yil 28 yasinda yeni mezun bir calisan geldi. Onunla aram iyi degildi cunku yasi 28 olmasina ragmen 14 gibi davraniyordu ve 14 yasindaki biriyle is yapmak zor oluyordu. Daha sonra istifasini verdi ve ayrildi. Ailesinin yanina donmus. Bence cok iyi yapti.

Cok fazla maas almiyorum. Isimi kotu yaparsam da cikarilirim. Bu ulkede isler boyle ama hata cikarilma orani nispeten daha dusuk bir yerdeyim bu nedenle 1000 lira daha kazanip en kucuk yanlista isten cikaran bir yerde calismak istemiyorum.
  • Traveller  (14.11.18 21:21:35 ~ 21:25:10) 
Bir bankanin genel mudurlugunde calisiyorum is geregi cok stresli ve gergin bir ortam olabiliyor. Bundan nefret ediyorum onun disinda standart beyaz yaka hayati.


  • tuborg yesili  (14.11.18 22:14:15) 
Memnunum, ortam rahat, müdürümle murat övüç izleyip, taklidini yapıp gülebiliyoruz. Üst yönetim katında memnun değilim ama karışmıyorlar çok fazla, baskı ya da gergin bir ortamın yok.


  • Bruce  (14.11.18 23:03:58) 
Patronla on numara arkadaşların hemen hepsiyle muhteşem. (Menopoz teyzeleri saymayalım)

Gereksiz baskı yok. Hiçbirine karışmazlar. Sabahtan akşama kadar oturup iş yapamadığım durumlarda bile gelip napıyosun diyen olmaz. Ay sonunda elindeki verilere bakar. Çabamı, işi sahiplenmemi göz önünde bulundurur.

Ben de işi kendi işim gibi sahiplenir, elimden geleni yapmaya çalışırım. Telefonla çok oynamam. Gören biri işi sallıyo der diye. Veya internetten video izlemem, işle alakasız bi şeye bakmam. Acil ve önemli bi konu değilse. Benim kendi kendime hassas olduğum konular bunlar. Görseler belki yine sallamazlar. Önemli olan genel performans, dediğim gibi.

Görevim olmayan iş diye bi şey de tanımlamam. İş iştir. Bi iş yerindeki her işi yapabilirim. Memur gibi “beni ilgilendirmez gardaşım” deyip geçmem.

Bu huylarım biraz dezavantaj da getiriyo tabii beraberinde. Yandaki adam telefonda 101 oynuyo, iddaa programını inceliyo. Sen dosyayı çözmeye çalışıyosun. Ama ileride dönüp baktığında onların işten ayrılmış veya çıkarılmış, seninse her geçen gün üstüne biraz daha koyarak ilerlemiş olman seni mutlu ediyo.
  • Delay Fuze  (15.11.18 00:05:03) 
Patronla direkt bir temasim yok ama isim mukemmel. Cok memnunum daha yuksek verenlere gitmiyorum.


  • acemi  (15.11.18 00:52:43) 
memurum. müdürler ile nadir sıkıntım oluyor. kendi statümdeki arkadaşlarımlada sıkıntım olmuyor ancak genel memur ahlakı devlet kurumlarında çok düşük.
izinlerde sıkıntım olmuyor.

  • mikahakkinen  (15.11.18 09:32:46) 
Benim tek sıkıntım görevim olmayan işlerin, sırf yapabildiğim için bana kitlenmesi (kurumsal).
Sektöre göre muhteşem bir maaş alıyor olsam eyvallah der yaparım da zaten hakkımdan az olanı aldığım halde saçma işler yapmak bana anlamsız geliyor.

Nişanlım hep şey der; zevkle çalışanı şevkle sikerler. :D
Gerçekten öyle, IQ'su benimkinin üçte biri kadar olan adam da benimle aynı ortamda, benzer parayı alıyor. Ama o mal olduğu için daha az iş yapıyor, ben o işi halledebildiğim için iş yapıyorum.
  • piremses  (15.11.18 10:35:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.