[]

Freelance iş yapıyor musunuz?

Selamlar,

Freelance iş yapan var mı aramızda? Freelance iş yapanlar hakkında merak ettiğim bazı hususlar var:

Hangi sektörlerde nasıl yapıyorsunuz?
Nasıl başladınız?
Bu işlerden elde ettiğiniz gelirin aylık toplam gelirinize oranı nedir?
Yine bu işlere ayırdığınız zamanın günlük toplam çalışma zamanınıza oranı nedir?


Teşekkürler.

 
yazılım - web tasarım.
nasıl başladığımı bilmiyorum.
işi bıraktım, çalışırken kazandığım kadarını haftada 2 3 gün çalışarak kazanıyorum şimdilik.
  • Tears of Devil  (14.11.18 12:53:18) 
çevirmenlik
10 yıl önce, üniversiteye girerken harçlık çıkar mantığıyla başladım.
tek kazancım bu meslekten. %100'ü freelance çalışma.
günlük ayırdığım vakit değişiyor. gazlanıp yaparsam günde 6-8 saat, yayarsam 10-12 saat.
  • lesmiserables  (14.11.18 13:28:23) 
Ben mobilya ve yayıncılık sektörlerinde freelance redaktörlük yapıyorum tam zamanlı işimin yanı sıra. (Tam zamanlı işim de redaktörlük.)

Mezun olduktan sonra yayınevinde çalışmaya başladım tam zamanlı. İşi öğrendim ve çıktıktan sonra freelance devam ettim. Mobilya sektöründe de önce tam zamanlı çalışıyordum. İstifa ettikten sonra onlar teklif etti freelance devam eder misin diye.

Bazen tam zamanlı işimden aldığım maaş kadar kazanıyorum. Bazen yarısı bazen dörtte biri. O ayki iş hacmine göre değişiyor.

Mesaiden sonra yaklaşık 3-4 saatimi ayırıyorum bu işlere.
  • inawen  (14.11.18 13:56:20) 
patent vekilliği,
özel bir çabam olmadı, çevreden çeperden gelen işleri yaparak başladım. zamanla büyüdü gitti.
%100
%100
  • babilbaligi  (14.11.18 14:17:48) 
ozellikle turkiye'den tasinmadan once yapiyordum. thailand'de bi firmaya uzaktan tasarim yapiyordum sabah saat 6 ile 10 arasinda gunde 4 saat ayda 2000$. turkiye doviz kuru saolsun 4 saatte cok iyi para birakiyordu. hem tum gun bos saat sabah 10da isim bitiyordu


  • try again fail again fail better  (14.11.18 16:37:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.