[]

Excel'e istatistik inceleme yaptırma - Business Research Dersi

Herkese merhaba!

Hayatımda hiç istatistik dersi almadım ve bu dönem business research dersinde hep istatistik vardı. ben çalıştığımdan dolayı derse de gidemedim ve şuan final ödevimi yapmam gerekiyor. ödev herhangi bir datayı istatistiğin herhangi bir yöntemiyle incelemek. aslında çok kolay bir ödev ama ben konuya tamamen fransız olduğumdan ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. elimde spss yok, excel kullanmam gerekiyor. excel'de veri çözümleme eklentisini indirdim.

elimdeki veri şu:

ilk sütunda tarihler yazıyor, tüm 2015 yılı için.
ikinci sütunda promosyon olup olmadığı 1 ve 0 olarak belirtiliyor.
üçüncü sütunda verilen toplam sipariş sayısı
dördüncü sütunda da verilen toplam sipariş tutarı

istatistiksel olarak promosyon olup olmamasının sipariş sayısı ve tutarına olan etkisi incelenebilir diye düşündüm ama yamuluyor olabilirim tabi. bu konuda da önerilerinize açığım.

peki ben şimdi excel'e ne yap demeliyim?

dün ödevin son günüydü çok kötü patladım :(

 
Yapacağın şeyin adı regresyon analizi. Ancak bağımlı değişkenin (promosyon olup olmaması) 1 veya 0 şeklinde binary özellik gösterdiği için logit-probit fonsksiyondan faydalanman gerekiyor. Bunlar kulağa zor gelebilir ama aslında o kadar da zor değil. Başlangıç adımın bunlar, buradan hareket et, ama daha da uzman olan arkadaşlar daha basit bir anlatım veya daha verimli bir yöntem sunabilirler. Ben prensibi aktarmaya çalıştım.


  • dougsampson  (14.11.18 11:41:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.