[]

Optik Cam İle İlgili Çeşitli Sorular

Dün atasundan yeni cam+çerçeveyi teslim aldım. Oradaki adam bilgisayar vs yoğun kullanıyorsanız mavi filtre yapın gözünüz rahatlar dedi. Ben de ekle o özelliği de dedim. Oysa bilmediğin ot yemek baş ağrıtır.

24 saat olmadı kullanalı fakat bu mavilik canımı sıkıyor. Benim görüşümde bir durum yok, karşıdan bakıldığında yansıyan ışığı mavi olarak gösteriyor haliyle gözlüğüm mavi mavi. Öyle koyu bir mavilik yok ama yine de belli oluyor. Fotoğraflarda şirin baba gibi çıkıyorum emenike.

1) Atasuna gidip "ben bu mavilik olayını beğenmedim ya değişim yapamaz mıyız?" diyemem herhalde dimi?
2) Mavi filtre hakkında bilginiz var mı fos bir olay mı?
3) Reçetem var ama günü doldu ssk ödemeyecek zaten aynı reçete ile cam yaptırabilir miyim?

Ne soracağımı da tam bilmiyorum da bu karşıdan bakan insanın ve fotoğrafta mavi çıkmak kill my vibe.

Napayım gidip 160 tl verip filtresiz olanın aynısından mı yaptırayım?

 
SGK optik cam hakkım var. 160 tl %30 inceltilmiş cam.

Atasuna online destekten yazdım camda değişim yapabilirsiniz dedi.
  • kablelvuku  (14.11.18 08:36:51) 
2) Mavi filtre mi adı bilmiyorum da ciddi bir göz sorunum olmuştu yorgunluktan dolayı, o ara gözlük aldığımda filtreli verdi adam aynı şekilde "Bilgisayar ekranıyla çok çalışıyorsanız ışınları süzer vs." diyerek.

Hâlâ kullanıyorum, fena değil. Belki benimki mavi filtre değildir yalnız, onu bilemedim. Bir de ben yalnızca bilgisayar başındayken kullanıyorum.
  • monogram  (14.11.18 09:05:33) 
Atasun'da 7 gün içerisinde koşulsuz şartsız iade, 30 gün içerisinde de değişim hakkınız var. Bu şekilde 700 liralık gözlüğü iade etmişliğimiz var. Hiçbir sorun da çıkarmıyorlar.


  • throw down the sword  (14.11.18 09:46:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.