[]

Sürekli dikkat dağınıklığı gerizekalılık mıdır ?

Beyin çok ilginç bir organ, neyse bu kısma girmeyeceğim.

Benim hafızam çok zayıf, gördüğüm birşeyi sonradan asla hatırlayamıyorum. Ve bunun artık sadece hafıza problemi olamayacağını düşünmeye başladım. Çünkü özel birşey yaparken dikkatim de aşırı dağınık oluyor, hatta o an herşeyi doğru yaptığımı zannedip, saplantı eşliğinde bitirdikten bir süre sonra farkediyorum - o şeyi yaparken aslında yanlış mantık yürütmüşüm, bir- iki yeri atlamışım.

geçer mi bu ?

 
Dikkat bozukluğu ilaçla tedavi edilebilir bir şey
Psikatriste gidin.
40 yaşında bir arkadaşım ağır depresyon geçiriyordu. Biliyoruz çok yönlü ve yetenekli biri ama hayatında hiçbir şeyi tam bitiremedi para meselelerine kafasını basmıyor hep bir yerlerde kopuklukluk var diyordu ve biz de görüyorduk.
Depresyonu yüzünden asıl doktora gitti ama Hiperaktivite ve dikkat bozukluğu varmış. Tedaviye başladı hayatı değişti. Çok rahat etti.
  • fasulyek  (14.11.18 01:04:11) 
düşünce yapın ve yaklaşımın yanlış bir şekilde gelişmiş-alışmış olabilir, çeşitli bilişsel becerilerin körelmiştir, zihinsel tembellik olabilir. critical thinking üzerine kitaplar okumanı öneririm; fallacies, cognitive bias, reasoning ve rational thinking anahtar kelimelerin olsun. not: türkçe olarak kaynak bilmiyorum dolayısıyla terimleri ingilizce yazdım.


  • zebragibi  (14.11.18 01:04:49) 
ayrica beslenmenizi de gozden gecirmenizi tavsiye ederim. cok seker mi yiyorsunuz? bu ciddi bir etken. bir de omega destegi alin.


  • kassiopeia  (14.11.18 01:12:11) 
üzülerek cevap veriyorum,
evet...

  • eksimeksi  (14.11.18 05:42:48) 
degildir ama gerizekaliliga yol actigini dusunuyorum. cunku kisinin aklini verimli bir sekilde kullanmasini engelliyor.


  • eindaclub  (14.11.18 09:50:53) 
tanısı olan bir durumdur sendeki. zeka ile ilgisi yoktur. hayatını olumsuz etkiliyorsa yardım almalısın.


  • hasmetizm 2046  (14.11.18 10:56:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.