[]

Çok çalışkan ve çalışma ahlakı olan insanların ortak özellikleri

Çevrenizden ve şu ana kadarki hayatınızdan gözlemleyebildiğiniz kadarıyla nelerdir?




 
iş alanında sıkıntı yaşamamaları


  • basond  (13.11.18 21:20:30) 
pek sosyal olmuyorlar/olamıyorlar.


  • tabirimekruh  (13.11.18 21:24:11) 
işleri zamanında yapıyorlar.


  • sopiro  (13.11.18 21:26:32) 
İş planı. Sosyal olamamak değil, çok da güzel sosyalleşebilirsiniz.

Hangi işin ne kadar zaman gerektirdiğini biliyorsanız, elinizdeki işleri haftalık takviminize yerleştirirsiniz. Bir iş geldiğinde ya da verildiğinde hemen uygun boşluğa koymalısınız ki sonrasında sıkıştırmak ve bölmek zorunda kalmayın. Dolu olduğunuz saatte başka birinin bir talebi olması durumunda o işi erteleyebilme durumunuza bakarsınız. Erteleyemiyorsanız "hayır" diyebilmelisiniz.

Ben böyle yaparak 9 saatlik mesaide sık sık mola verebiliyorum. İşler de zamanında yetişiyor.
  • desdenova34  (13.11.18 21:37:52) 
bu alışkanlıklarını çok ufak yaşta ailelerinden ediniyorlar sonradan oluşan bir şey değil. anasına babasına bakıyorsun onlar da böyle.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (13.11.18 21:39:32) 
benim çalışma ahlakım möthiştir, adeta bir püriten gibi, protestan work ethic'in sadık bir kulu gibi verilen görevli layıkıyla yapmaya özen gösteririm. lakin çalışkan bir insan değilimdir, çalışmayı sevmem. bir sebeple yapmam gerekmiş şeyi iyi yaparım ama kendime iş çıkarmam, işim bitince kıçımı döner yatarım. bu yüzden ikisini bir değerlendirmemek lazım bence.

çok çalışkanların ortak özelliği kendilerini işe yarar hissetme ihtiyacı bence. sosyal olarak dışlanmış veya belirli noktalarda işe yaramaz hissettirilmiş insanların kendini yine kendilerine kanıtlama çabası olarak görüyorum ben. bir başka ortak nokta ise çalışmayı bir kaçış olarak görmeleri, hayatlarındaki sorunlarından kaçmak için de çok çalışabiliyorlar.

çalışma ahlakı olanlar ise sorumluluk sahibi tipler oluyor. genelde büyüme çağında hayatını idame ettirmesi gereken sorumluluklar konusunda yetiştirilmiş oluyorlar. öte yandan bazıları sorumlu insan olma baskısı altında büyüyüp verilen işi başarı ile tamamlamayı refleks haline getirmiş tipler oluyor.
  • Bruce  (13.11.18 21:52:15) 
Vicdanlı olması,Yaptığı işe yüzde yüzünü vermesi gerektiğini düşünmesi,kimsenin hakkını gasp etmemek için çabalaması. İş söz konusu olduğunda küçük hesap yapması... bunlar benim gözlemlerim.


  • denef  (13.11.18 22:34:16) 
Disiplin, işine, karşıdakine ve kendisine saygı, ailede verilen temel. Bunlar ileriyi yönlendiriyor.


  • insomnia  (14.11.18 09:27:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.