[]

eski savaşlarda tarafların birbirine koşarak gelmesi

yakın dövüşe hazırlıkta ısınmak için mi? hani ertesi gün uyandiginda "ulan savaştan çıktık zaten yorgunuz, bi de kulunclarim tutulmuş üstüne, keske koşsaydım arkadan sigara icerek yürümek yerine" falan dememek icin mi?




 
düşmanı psikolojik olarak korkutmak yıkmak için. tabi koşmanın verdiği momentum ile fiziksel üstünlük de var.


  • basond  (13.11.18 20:52:30) 
Roma lejyonlarinin koştuğunu düşünmüyorum. Kalkan ve uzun mızraklarla kutu gibi diziliyorlar mesela ve bu şekilde düsmani bekliyorlar. Arkalarında da okçular var muhtemelen.

Şimdi sen düşman olsan arkada okçular varken yürüyerek açık hedef olarak mı saldirirsin yoksa koşarak ve bunun momentumuyla ivmeli bir şekilde daha güçlü vurarak mı?(tepe aşağı saldirmak daha etkili bu yüzden).

Asıl sebep okçulardan olabildiğince az hasar almak
  • nundu  (13.11.18 21:42:37) 
adam savaşa gelmiş napsın abi, zaten ölüm korkusu sarmış bünyeyi komutan veriyor bunlara gazı bunlar da yardırıyor.


  • eksimeksi  (14.11.18 03:51:07) 
isinmakla alakasi yok, olayin zaten kendisi bunu tetikliyo. karsida senin gibi olmeyi ve oldurmeyi bekleyen adam var yuruyerek mi karsilacaksiniz yavas yavas? zaten adrenalin had safhada. yani sallana sallana yurursen seni oldururler :D


  • baldur2  (14.11.18 03:54:39) 
Quora’a konu hakkinda boyle bir baslik var. Belki ilginizi cekebilir. Cok farkli yorumlar var. sanirim atli birliklerin olaya dahil olup olmamasi, arazinin egiminin kimden yana oldugu, okcular vb belirleyici olabiliyor. Ayrica roma gibi cok sistemli ordularda sanirim dusmana dogru cok planli ve sistematik bir ilerleme sekli var.
ama son 100-200 metreye gelince momentum kazanmak icin cokca uygulandigini dusunuyorum ben.
Cok guzel soru bu arada :)

www.quora.com
  • mononoke  (14.11.18 05:52:41) 
Yeni savaşlarda da koşman lazım, koşan adamı vurmak zordur. Okla olsun tüfekle olsun.


  • John Bloor  (14.11.18 09:22:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.