[]

antidepresan ve yerinde duramama hissi

doktorun verdiği ilk ilacın böyle bir yan etkisi vardı. çok boktan bir şey. ne otursan oturabiliyorsun, ne yatabiliyorsun, ne ayakta durabiliyorsun ne yapacağını şaşırıyorsun çok kötü bir şey.
o yüzden o ilacı bırakmıştım şimdi yeni verdiği ilaç da aynı şeyi yapıyor.

bu etkiyi yapmayan antidepresan yok mu? antidepresan kullanırken aynı şeyi yaşamış biri var mı? ne yapıyorsunuz öyle olunca?

ne yapacağımı şaşırdım artık öldüreyim kendimi de bitsin gitsin hiç uğraşmayayım kafasındayım artık lanet olsun

 
Her antidepresan herkeste aynı etkileri göstermez. Prozac başladığımda 40 gün falan cehennem yaşadım. Doktorum ilacın etkisi 45 günde belir olur demişti nitekim öyle oldu. Eğer ilaç 45 gün içinde etki etmezse ilacı değiştirir doktorun.

Bahsettiğin yan etkiyi uçakta yaşayıp uçaktan inmiştim. Ama unutma yan etkileri dönemsel ve geçici. Doktorunla mutlaka paylaş. Benim mide bulantım çok yoğun olmuştu ilave motilium tablet önermişti doktor 10 günlük mesela. Bunun haricinde ben baya bi yan etki yaşadım. İştahsızlık ve kilo kaybı 2 ay sürdü, ishal min 40 gün, anksiyete artışı 40-45 gün, ereksiyon kaybı 40 gün, el ve iç titremesi 3.aydan 4.aya kadar, uyku düzensizliği ilk 20 gün. Kilo kaybımdan dolayı şiddetlenen anksiyete ile anoreksik olacağımı sanmıştım. Hepsi kafandaki kurgu tabi, gerçekliği yok.

Şu anda 5. ayımdayım ve yan etkilerin hepsi bitti ilaveten ilaç kullanımı öncesi yaşadığım semptomları da yaşamıyorum. Psikoterapi alıyorum, spor yapıyorum. Bunların faydasını da çok gördüm.

İlaca kafanıza göre başlayıp bırakmayın. Sürekli doktorunuzla iletiimde olun, yanınızda hissedin. Ben olumsuzluk yaşadığımda hemen mesaj atıyordum ve hocam geri dönüş yapıyordu. İşlerin daha kötüye gitmeyeceğine bilmek iyi hissettiriyor. Geçmiş olsun.
  • japon askeri  (13.11.18 17:32:04) 
cevaplar için çok teşekkürler.

@japon askeri
hocam mesela bak şu yazdığın cevabı bir oturuşta okuyamadım bile sürekli ayağa kalkıp dolanmak zorunda kaldım. çok kötü bir şey yemin ediyorum. kafana göre bırakma diyorsun da katlanılır gibi bir şey değil ki doktora söyledim öncekinde şimdi yine aynı şey oluyor işte napıcam bilmiyorum bırakmaktan başka çarem yok ki.
  • nosleep  (13.11.18 18:14:52) 
doktoruna danış başkan. adam işin uzmanı, en doğru o yönlendirir seni.


  • japon askeri  (13.11.18 20:39:49) 
hocam ilacın kanda durduğu bir konsantrasyon var o zaman etki yapıyor.
ilk 3 hafta yan etki gibi düşünün.kötü özellikler 3 hfata min yaklaşık 45 günde normale dönecek.
bir de ilaç herkeste farklı etki gösterecebiliyor.genetiğe beslenme düzeninize filan da bağlı bazen.
  • birdposing  (13.11.18 20:47:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.