[]

Yirmilik diş çekimi sonrası

Yirmilik dişim çıkamıyormuş korkunç ağrıyor. Perşembe günü ameliyatla alacağız dedi. Bu işlemde bana birisinin refakat etmesi gerekiyor mu? İşlem bittikten sonra yalnız eve dönebilir miyim mesela?




 
Eve dönmek iki üç saat sürmeyecekse kendi başınıza donersiniz. Yanınızda ağrı kesici götürmenizi öneririm. Uyuşuk ağızla içmek zor olacak ama çok faydası görülüyor.


  • zxcd  (13.11.18 12:28:00) 
refakatçiye gerek yok.


  • zgrydn  (13.11.18 12:31:55) 
gerek yok. doktor zaten sonrasında gerekli şeyleri size anlatacaktır. şişlik olur, hafif ağrı olabilir, tampon yapacaktır oraya.. umarım sorunsuz geçer, şimdiden geçmiş olsun. ameliyat sonrası ağız hijyeninize bi süre dikkat edin.


  • barankovan  (13.11.18 12:37:58) 
4 gün önce benimkini de ameliyatla aldılar.

ben tek başıma döndüm. yalnız ameliyat bitince hemen kalkmayın, biraz dinlenebilir miyim diye rica edin, koltuğu tam yatar duruma getirsinler, 5 dakika kadar öyle bekleyin, sonra kalkın gidin. yoksa tansiyonunuz düşebilir.

yanınıza ağrı kesici almayın, zaten ağrıyacak olan yeri uyuşturuyorlar. uyuşukluk3-4 saat sonra geçiyor, ondan sonra ağrı kesici alabilirsiniz ihtiyaç duyarsanız, ki duyacaksınız.

sizi kuacağında taşımayacaksa veya aracıyla sizi eve bırakmayacaksa refakatçiye gerek yok bu arada.

başka sorunuz varsa cevaplayabilirim, şimdiden çok geçmiş olsun.

ah bir de karnınızı doyurup gidin, sakın aç gitmeyin.
  • yemrem  (13.11.18 12:39:26) 
agri kesiciye gerek yok.
ama operasyondan sonra hemen cikma, orada biraz dinlen. başın donebilir.

  • tabudeviren  (13.11.18 12:48:42) 
Uyuşukluk yavaştan geçerken görürüm ağrı kesici gerek yok diyenler. Hey yavrum hey.


  • zxcd  (13.11.18 12:53:24) 
Muhakkak tok karna git. Ameliyattan sonra düzgün yemek yiyemeyeceksin bir süre.


  • chitosan  (13.11.18 13:05:18) 
şimdi arkadaşla (zxcd) atışma gibi olmasın ancak, 4 gün önce sol alt yirmilik dişini ameliyatla aldırmış ve şu an yanına almayı unuttuğu ağrı kesici nedeniyle kafasını duvarlara vurmak üzere olan biri olarak yazıyorum :)

ameliyatlı çekimlerde operasyondan sonra en az 3-4 saat süresince o bölge uyuşuk duruyor zaten. o süre zarfında ağırı kesiciye ihtiyacınız yok. ki operasyondan 3-4 saat sonrasına kadar yara bölgesinin pıhtıyla kapanıp kanın biraz durması için bir şey içmeniz kesinlikle yasak.

hadi inat ettiniz illa da illa ağrı kesici içecem dediniz diyelim (ki dediğim gibi uyuşukluk geçene kadar fizyolojik olarak ihtiyacınız yok), ameliyatlı çekimlerde doktor zaten operasyon sonrası ağrı kesici, antibiyotik tarzı bir ilaç ve antibakteriyel ağız gargarası reçete ediyor. çıkınca ilaçları alacaksınız. ayrıca ağrı kesici yanınızda götürmenize gerek yok yani.
  • yemrem  (13.11.18 13:22:02 ~ 13:22:50) 
Refakatçi, kendini iyi hissetmiyorsan önemlidir. Ben, diş hekimi arkadaşıma gitmek için 200 gidiş 200 geliş 400 km yol katettim araba ile. Hepsinde de yalnızdım. Eğer kendine inancın yoksa, en azından seni biri alsın muayenehaneden.
Sonrasında ise ağrı kesici götür diyenlere katılıyorum. Ben götürmedim hiç. Ağrı eşiğimin yüksek olduğunu söylemişti arkadaşım. O yüzden rahat ettim. Ama istersen ağrı kesiciyi fazla vurmalarını isteyebilirsin bünyen kaldıracaksa. Fakat ben de ameliyat olan bölgeye bastırmak için soğuk jel alıp dondurmanı tavsiye ediyorum. Evde dondurup muayenehaneye götürebilirsin. Koltuktan kalktıktan sonra buz gibi termo jeli ameliyat olan yere basarsan ve çekersen çok daha rahat atlatıyorsun ağrı sürecini. Eczanelerden alabilirsin. Ayrıca diş hekimine gitmeden önce ağzını açma çalışmaları yap. ne kadar açarsan o kadar rahat edecek doktor. Ve sende tabi. O yüzden ayna karşısında ağzını aç ki yarına egzersiz olsun. Ben üçüncü gömülü ameliyatım sonrasında keşfettim bunu.

  • ceyhan prensi adana  (14.11.18 11:36:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.