[]

French press (bitki çayı için)

Önerileriniz lazım. Hastalığım sebebiyle bitki çayı içebiliyorum artık sadece. Ama french pressiz işkence. Orta halli, paslanmayacak bir marka önerebilir misiniz? “Bodum” deniliyor ama, bu kahveciler için sanırım; o yüzden pahalı.




 
urun.n11.com

Uygundur. Yıllardır kullanırım bi sıkıntı çıkmadı henüz.
  • kablelvuku  (13.11.18 11:29:40) 
@kablelvuku, gösterdiğiniz ürünün görseline sahip o kadar farklı marka var ki. Aynı deseni, aynı ürün ölçülerini kullanan birçok farklı üreticisi var bu tipteki low-end (düşük seviye) ürünlerin. (Üzülerek söylüyorum ki, ben de kopyaladım eski iş yerimde; bir tasarımcı olarak. Tabii bu topraklarda bunun adı hırsızlık değil, “tersine mühendislik/tasarım”). Daha orta halli bir şeyler bakıyorum.


  • kusmakla kusamamak arasindaki ince cizgi  (13.11.18 11:41:08 ~ 11:42:25) 
Bence french press daha işkence. Cezvede kaynatıp süzgeçle süzmek daha kolay geliyor bana. Neden fp istiyorsun?


  • diffarentiationation  (13.11.18 11:57:21) 
Fp daha iskence ya bitki cayi icin. Elini icine sokup o bitkileri falan cikarmasi zor cezvede demle suzgecle bardaga bosalt. Yok ben illa french press istiyorum dersen en ucuzunu al gec hic fark etmez hepsi ayni senin icin


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (13.11.18 12:00:46) 
(git:urun.n11.com )

ben bitki çaylarımı böyle demlikte yapıyorum. temizliği de çok kolay. fikir olsun diye şeyettim.
  • isyankar tosbaga  (13.11.18 12:04:29) 
şu tarz bir şey de yapmak french press ten daha kolay (temizlik ve sonrasında ocakta ısıtabilme açısından): www.dekorazon.com

onun dışında marka olanlara çok para vermeyecekseniz her hangibir french press işinizi görür. ne olsa hepsi bir süre sonra ufaktan paslanmaya başlıyor.
  • yemrem  (13.11.18 12:18:50) 
@diffarentiationation, konu hakkında pek bilgi sahibi değilim ama, bitki çaylarını kaynatmak pek önerilmiyor. Kaynar su koymayın diyen bile var. Ben bardağa kaynamış suyu ve bitkileri koyup, demlene kadar işime gücüme bakıyorum (yemek hazırlamak genelde) ve bu süre sabit değil. Zaten aşırı sıcak içmek de yasak bana. Süzgeçle süzmek daha pratik olabilir ama, anlattığım sebeplerden dolayı, bana yine ayrı bir kap gerekecek. Hatta bu kabın ağız kısmı da olması lazım. Ama metal veya plastik de olamaz bu kap (metal ısı yüzünden, plastik sağlık açısından). Sonuçta, tek çare french press oluyor.
@proletarier, paslanma problemi yüzünden en ucuzunu alıp geçemiyorum. Dandik mal alabilecek kadar zengin değilim :/
@isyankar tosbaga, fikrin için teşekkürler. Ama ben genellikle bir bardaklık demliyorum.
  • kusmakla kusamamak arasindaki ince cizgi  (13.11.18 12:22:40) 
@yazarken ellerini birakan herif, benim de aklıma en fazla yatan bu modeldi (0.4 lt olan). Parasına oranla,ikea’nın dandik ürününe pek denk gelmediğim için. Ayrıca ikea’nın sitesinde daha ucuz ve 1 litrelik alternatifi de var.


  • kusmakla kusamamak arasindaki ince cizgi  (13.11.18 12:35:15) 
Ben Tchibo'dan şöyle bir şey almıştım. Şimdi galiba satışta yok. Ama ara ara geldiğini biliyorum.

media4.tchibo-content.de

Bu arada Tchibo'nun french press'leri de makul. Kaç senedir kullanıyorum paslanmadı, sorun çıkarmadı.

Edit:
Link media2.tchibo-content.de
  • SiyamkedisiZorro  (13.11.18 12:45:05 ~ 12:46:05) 
bir de şu var. www.ikea.com.tr bununla da hazırlaması kolay. bulaşık-temizleme derdi de yok.


  • yemrem  (13.11.18 12:46:35) 
@ yemrem, evet böyle bir süzgeç vardı bir aralar bizim öğrenci evinde. Tamamen unutmuşum. Teşekkürler ^^

İlgilenen herkese teşekkürler. İkea’dan UPHETTA ve yanında IDEALISK alacağım. İkisinden biri veya ikisi de işimi görür umarım.

edit: ikisi de işlevsel, ikisi de işimi gördü. Yalnız french pressin süzgeci tabana kadar gitmiyor, 2cm yukarıda duruyor. Bitkileri iyice sıkmak gibi bir takıntınız yoksa, problem değil. Varsa da, tepedeki tutamacın plastik tamponunu keserseniz, kestiğiniz kadar aşağı inebiliyor süzgeç. ben 5mm kadar kestim, problem olmadı.
  • kusmakla kusamamak arasindaki ince cizgi  (13.11.18 13:09:49 ~ 17.11.18 22:07:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.