[]

sürekli bilgisayar değiştirmek zorunda kaldım.Yer işaretlerimi kaybettim.

Bu 3. bilgisayarım çeşitli sebeplerden bilgisayarların anakartları yandı.
Her birinde sık kullanılanları ne denediysem bir türlü dışarı çıkaramadım harddiskten.
Chrome'da çevrimiçi yer işaretlerimi saklayabileceğim herhangi bir benzer hizmet var mı? Ücretsiz bir site yer işaretlerimi herhangi bir bilgisayardan otomatik olarak güncelleyebilir mi?
Ben hher bir siteyi yıldızladığımda o da senkronize olarak bir yere kaydetsin sonra ben oraya ulaşabileyim.

 
hocam
bilgisayarı yiyor musunuz tam anlamadım ama :)
chrome ya da firefox ta
google hesabınızla giris yaparsanız
nerede olursanız tum tarayıcı gecmisiniz yer isaretleri vs. saklanır
hatta bir pc de video izlerken baska makineye gectiniz
kaldiginiz yerden devam edebilirsiniz
  • kingcyrax  (13.11.18 10:37:05) 
chrome bunu senelerdir yapıyor zaten. google hesabınla giriş yapacaksın o kadar.
firefox da yapar.

  • sutlu nescafe  (13.11.18 10:42:24) 
@kingcyrax
@sutlu nescafe
Çok teşekkür ederim ben bunu bilmiyordum.
Hocam yemiyorum ama giden dosyalarımın ardından içime oturuyorlar :)
Bu eski tip kurumsal dock stationlarla benim problemim. Laptopı tak çıkar yaparken acı acı öğrendim
  • çılgındünya  (13.11.18 10:59:33) 
Chrome dendiği gibi yer imlerini, tercihleri, şifreleri vs. saklıyor eğer giriş yaparsanız. Ki benim hantal chromedan vazgeçememe sebebim bu. Normalde opera daha düzenli ve daha az yorucu bilgisayar için. Ama gel gelelim yıllardır hesap üzerinden kullandığımdan tüm pclerim ve telefon/tabletlerim senkronize olduğundan vaz geçemiyorum. Eğer çok pc çalışıyorsanız da iyi bir seçim login olarak chrome kullanmak.

Verilen tavsiyelerin yanında ben onedrive önereceğim. Eğer MSOffice ile çok işiniz varsa ve yanan dökümanlarınız MSOffice ise one drive a üye olmanızı tavsiye ederim. Ben onedrive da bir klasörü senkronize et diyorum, o klasör tüm pc lerimde masa üstümde. Mesela o klasörün içinde bir word yarattığınız an siz save demeseniz bile anlık kaydediyor ve buluta yüklüyor. tüm bir tez döneminde ben böyle yaptım huzura erdim. Hiç kaydettim mi, bilgisayar bu kapanış sonrası ya açılmazsa gibi hiç bir derdim olmadı. Hatta birden çok pc ile çalıştığımdan hiç bir zaman aaa yanıma almamışım dosyaları diye de bir derdim olmadı. Çok büyük olmadıktan sonra geri kalan tüm dosyalarınızıda o klasörde tutmak makul bir seçim. Çok büyük dosyalar için iyi bir internet bağlantısı şart gibi. Ama onları da öyle kullanabilirsiniz. Bu dediklerim sayesinde şu anda 3 pc 1 table 1 telefon kullanıyorum ve hepsi sanki aynı cihaz gibi. Birinden diğerine geçtiğim an hiç yabancılık çekmeden aynı pc gibi devam ediyorum. Sizin gibi bilgisayarlarla sorunları olan biri için güzel bir yöntem diye düşünüyorum.
  • ManikD  (13.11.18 11:07:04) 
Ben firefox kullanıyorum, hdd değişimi ya da format ihtiyacı olunca mozbackup programı ile firefox verisini yedekliyorum.

Yeni sistemde yine mozbackup ile yedekleri geri yüklüyorum, sanki hiç pc değişmemiş gibi tarayıcım ile devam ediyorum.

Son açık kalan sekmeler bile geri geliyor.
  • John Bloor  (13.11.18 11:29:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.