[]

linux folder owner

merhaba,

raspberry pi ile local server olusturmaya calisiyorum. su an baska bir cihazdan shared drive'a erisebiliyorum fakat ne raspberry'den ne de bilgisayardan klasor icinde degisiklik yapamiyorum.

samba kullaniyorum config dosyasinda tutorial'da belirtildigi gibi sunlari ekledim:

[public]
comment = public storage
path = /home/shares/public
valid users = @users
force group = users
create mask = 0660
directory mask = 0771
read only = no

[home]'un altinda read only = no olarak edit'ledim.

sambaya pi kullanici adiyla sifre de olusturdum. o hesapla drive'a giriyorum ama yazma izni yok.

raspberry'de ls -l /directory yaptigimda owner root gozukuyor. onu bir turlu pi olarak degistiremedim.

sudo chown /directory yaptigimda operational not permitted mi ne diyor.

sebep owner'in root olmasi mi ve nasil degistirebilirim? degilse ne olabilir.

directory sudo mkdir ile olusturdum.
sudo mount ile de usb'yi klasore mount ettim.

not: internette baktim fat32'nin ownership desteklemiyor falan demisler. emin degilim turden de bu sebepten olabilir mi?

 
hdd'nin ntfs formatında olması gerekiyormuş owner'ı değiştirebilmek için. belki birinin işine yarar.


  • seksli harf  (13.11.18 17:24:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.