[]

Telefonu GPS ile takip eden şirket

Şirket arabada ve telefonda takip sistemi olduğunu söylüyor.
Telefondan takip edilme sim karta takılan bi şey mi yoksa telefonda mı takip cihazı oluyor?



 
Hadi arabayı anladık da telefon takip nedir ? Yerinde olsam telefonu işyerinde bırakıp çıkar giderdim akşamları.


  • sylr  (13.11.18 09:55:33) 
şirketin verdiği telefonsa takip eder. kurumsal yazılımlar yüklüyorlar.
ya da telefon şirketinden konum bilgisi alabiliyorlar.

  • kisa  (13.11.18 10:13:59) 
telefonun kendisi zaten takip cihazı. üzerinde gps var internet var. telefonu otobüse bırak, otobüsü takip edersin.


  • sutlu nescafe  (13.11.18 10:16:26) 
Telefonu değiştirdim zaten. Başka telefonda takılı. Ondan merak ediyorum sim karttan takip mümkün müdür diye


  • lost aci soyler  (13.11.18 10:50:40) 
sim karttan takip sadece operatör sayesinde mümkün olabilir, direkt olarak hat sahibi şirkete bu bilgiyi vermezler. En azından bangır bangır reklamı yapılan bir servis yok bildiğim kadarıyla.

Telefon takip etmelerini de işi bilen birisi kolayca engeller. Takip yazılımını silersin, silinmemesi için taklalar attılarsa rootlar silersin.

Arabadaki takip sistemini de devre dışı bırakmak kolay, gps antenini sök, sadece hassas olmayan gsm üzerinden takip edebilirler. Takip sistemi 1-10km hassasiyete kadar düşer. Takip sistemlerinde enerji kesilse de bir süre daha götürecek pil bulunuyor, o yüzden gücünü kestikten sonra bir kaç saat beklemen gerekebilir.

Arabaya hiç dokunmak istemiyorsan da çok ucuz paralara jammer satılıyor, takip ünitesine yakın bir yere koyarsın, sinyal alamazlar. Takip sistemleri 10.000 konum vb verileri biriktirip hat geldiğinde gönderebiliyor. o yüzden jammer devre dışı kalınca verilerin merkeze iletilmesi olası. Gsm anteni genelde dahili oluyor ve söksen bile hat çekebiliyor o yüzden gsm anteninin söktüm iş bitti diye düşünme

Takip sistemi tasarlamış birisi olarak söyleyeceklerim bu kadar :)
  • kimlanbu  (13.11.18 11:03:25) 
sim üzerinden zor. servis sağlayıcıyla merdivenaltı sözleşme yapılması gerekir. bunu yapabilecek firma sayısı bir elin parmaklarını geçmez. he sistemde (kanun sistemi) bir açık bulup baz istasyonu verilerini de müşterilerine sunmaya başladılarsa bilemem. normalde bu tür bir veri sağlamak yasak çünkü. ama telefon şirket telefonuysa her türlü izlerler.


  • Tears of Devil  (13.11.18 11:03:52) 
telefon sirket telefonu ise ve oparatorlerin isletme paketlerin kullaniyorlarsa bu paketler takip sistemi sunuyorlar. (ornegin vodafone is ortagim, turkcell kurumsal). telefonun belli araliklarla birkac saniyede bir oparatore ben burdayim, iletisime acigim mesaji gonderir. oparotorler o an bagli oldugun ve bu mesajin geldigi gsm vericisi yolu ile konum belirler. bu gps konum belirlemeden farklidir. gps cok hassas konum belirler yaklasik 1 metreye kadar hassaslikla konum berlileyebilir. ama alisveris otoparklari, buyuk binalar, tuneller gibi yerlerde sinyal alamadigi icin konumu kaybedebilir. ayrica telefonun pilini hizla tuketir. ama gsm oparatorleri uzerinden konum belirleme hem hizli, hem de telefonun cektigi her yerde konum belirleyebilir. tek dezavantaji hassas degildir, belirlenen konum bagli olunan antene gore 1 km veya daha cok sapma yapabilir.

oparatorler telefonu ucak moduna aldiginda konum belirleyemeyecektir, ve konum belirleyememe nedenini eger telefonda ozel bir yazilim yok ise de tam tespit edemezler yani telefonun pili mi bitti, yoksa ucak modunda mi ayiramazlar. eger telefondan bir yazilim var ise bunu silebilirsin, ama bu konum belirlemeye engel degildir, genelde tek basina yazilim uzerinden degil ayrica gsm uzerinden de takip yaparlar.

eger hattin kendi ozel hattin ise oparatorlerin sirketlere konumunu vermeye kanuni olarak haklari yoktur, ancak savcilik yolu ile bu olabilir. ama hat sirket hatti ise sirket senin konumunu degil kendi hattinin konumu aldigi icin kanuni olarak bunu saglar. zaten sirketlerin hat verme sevdasi da bu yuzden istedigimde ulasayim, istedigimde konum alayim, masraflari da vergiden duseyim diyedir.

araclardaki takip sistemleri de hem gps hem de oparator uzerinden konum belirler. o nedenle sadece gps antenini engellemek yetmez, bu diger arkadaslarin bahsettigi gibi sadece konumun hassasiyetini azaltir, ama az cok birkac kilometre capinda nerede oldugunu cozebilir.
  • emrahday  (13.11.18 11:42:35 ~ 11:50:11) 
Vodafone’un bi reklami vardi sirket hatlariyla ilgili, urunlerinizin nerede oldugunu takip edin gibi. Reklamda da o firmanin kamyonu yoldaydi ofiste de anlik kamyon goruluyordu haritada. Demekki operatorden aliyorlar bu bilgiyi.


  • c1b2k3  (13.11.18 13:52:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.