[]

250 bin dolara T.C. vatandaşlığı

Selamlar,

Biliyorsunuz Eylül'de çıkan son yasayla birlikte parayla satın alınabilecek en kelepir vatandaşlıklardan biri (hatta belki de en ucuzu) bizim Türk vatandaşlığı oldu maalesef. En ucuz diye lanse edilen Karayip ülkelerinde bile diğer aile üyeleri ve başvuru ücretlerini ödediğinizde fiyat 200 bin dolarla çıkıyor ki bu sadece bağışla olan miktarı. Emlak alımı yoluyla 250 bin dolar gibi alt bir limit koyan başka ülke yok.

Tüm bu bilgiler ışığında emlak sektöründeki arkadaşlara sormak istediğim şu: Bugün 4-5 kişilik ailesiyle birlikte vatandaş olmak isteyen bir yabancı, aşağı yukarı ne kadar harcama yapmak zorunda kalacaktır? Temizinden 250 bin dolara bu işi halledip 4-5 çocuğu ve karısına aynı anda vatandaşlık alması mümkün olacak mıdır?

Teşekkürler!

 
@sivrisinek
Tam tersine vatandaslik cok onemli oldugu icin parayla satmiyorlar. Vakitle, katma degerle veriyorlar. (Vakit nakittir diye de ekleyim)

  • kuehles blondes  (13.11.18 00:06:40) 
@sivrisinek kuehles blondes'in dediğine ek olarak avrupa'daki 5-10 yıllık süreç sonunda zaten başvuran kişi hem başvurduğu ülkenin dilini öğrenmiş oluyor ki bu çok büyük bir emek, hem de yaşayacağını tıpkı kb'nin de dediği gibi vakit verme yoluyla kanıtlamış oluyor. türkiye'de uygulanacak sistemde vatandaşlık verdiğiniz kişi muhtemelen hiçbir zaman türkçe öğrenmeyecek ve türkiye'yle tek ilişkisi yılın 4-5 ayı gelip burada keyif çatmanın ötesine geçemeyecek. hiçbir zaman burada yaşayan insanların anlam dünyasına girmeye çalışmayacak, türklerle ortak tahayyül yaratması diye bir şey olmayacak. yani oladabilir; ama getirilen sistemin böyle beklentileri yok müstakbel vatandaşlarından.


  • dalaylamaninkabri  (13.11.18 00:16:27) 
250 bin dolar verip bu bahsi geçen ülkede vatandaşlık hakkı almak isteyenin aklından şüphe ederim. zira bahsi geçen ülkede zenginlik kolay ama zengin zenginliğini yaşayamıyor, fakirlik desen bamboleyyo.


  • Tears of Devil  (13.11.18 00:18:12) 
Ya biraz ağır olacak belki ama kim napsın Türk vatandaşlığını? Türk olmayan birisi için bunun ne gibi bir reel katkısı olabilir ki? Suriyeli mülteciye vatandaşlık versen almaz lan, mülteci haklarını kaybediyor nitekim. Maaşından olacak:)

Bizim burda bir Türk/Suriye çift pasaportlu bir eleman var. Adam buraya iltica ederken Türk pasaportunu hiç göstermemiş kimseye. Türk pasaportumu görürlerse almazlar diyordu.

Bu vatandaşlık uygulaması zengin arapların tatilini pekiştirmek için var. Türkiye'de mülk alıp, vergi versin, ülkeye döviz soksun diye uydurulmuş bir şey. Kaldı ki oy verse Erdoğan'a basacak. Tabi böyle yapacaklar gayet mantıklı hükümetin penceresinden bakınca.

Avrupa'da Abd'de de var yatırım yaparak vatandaşlık alma. Ama milyon euro seviyelerinde yatırım ve istihdam istiyor.
  • bos gezenin bos ustasi  (13.11.18 01:31:32) 
Soruya el cevap: Sen vatandaşlık aldıktan sonra karına çocuğuna gerek yok. Aile birleşimine müteakip oturum alırlar zaten o da yeter. Ha ille de vatandaşlıksa çocuk zaten alır vatandaşlık. Ama eşten emin değilim.


  • bos gezenin bos ustasi  (13.11.18 01:33:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.