[]

Hırsızlar kameralara ve güvenlik önlemlerine rağmen nasıl cüret bulabiliyor

Kameraların ve güvenlik önlemlerinin olduğu apartmanlara, sitelere, dükkanlara yakalanma ihtimalleri yüksek olduğunu bile bile nasıl bu kadar rahatça girebiliyorlar?

Gelecekten ümidi olmayan, ipsiz sapsız bir kısmı küçük suçlar işleyip kışı hapiste geçirmeye çalışıyor ya güya; peki ya diğerleri?

Bir de girdikleri ev ya da dükkanlarda gözü kara birine denk gelip yaralanmaktan ya da ölmekten korkmuyorlar mı?

 
suratini kapatiyorlar.
Etraftakiler icin de onlem aliyorlar gozculeri oluyor disarida falan. Her turlu senoryaya da hazirlar, hepsine planlari var inanamazsin.
ve hepsinden sonra da cesaretliler zaten cesaretli olmasa o ise girismezler.
  • stavro  (12.11.18 21:48:43 ~ 21:50:33) 
Çünkü geçerli bu cezası yok. Eve hırsız girdi polis tutanak bile tutmadı. Bulsakta geri birakicaz dedi.ne polis uğraşmak istiyor nede yakalasa cezası yok.

Yani hırsızlarda bunun rahatlığı var.
  • brnbrs  (12.11.18 22:12:15) 
es kaza nüfuslu birinin evine girmedikçe bir şey olmuyor da ondan

polis lojmanlarının, bak polis lojmanı hem de ankarada müdavimi olan hırsızı bile yakalamadılar. polis eşleri dalga geçiyor birbiriyle "tanıdık polis de yok, ne yapsak" diye...
  • niye ama  (12.11.18 22:14:35) 
Çünkü cezası yok, en baba 2-3 ay yatar çıkarlar herhalde.

De bakalım "hırsızlık yapanın kolunu keseceğim" diye, kaç kişi yapmaya cesaret edecek görelim?
  • John Bloor  (13.11.18 09:24:01) 
o yüzden buradaki benzer sorularda hep diyorum ya, kameraymış, yok efendim merkezi haber almalı, polisi arayan abonelikli alarm sistemleriymiş bilmemneymiş hepsi traş diye.

nereden cesaret buluyorlar? tabii ki yakalayacak adam yok. polis yok polis. 2014 yılında babamın evine hırsız girdi. 4 kişi, 4 tane kadın. apartman kamerasından hem girişte hem çıkışta dördünün de görüntülerini polise verdik, 4 yıl geçti, tıss.

show habere falan göndermezseniz ya da 100k falovırı olan tivitır fenomenine yayınlatmazsanız, götürüp polise verirseniz o kameradan bi bok çıkmıyor arkadaş. o hassasiyet sadece arka sokaklar ve rıza baba'nın ekibinde kaldı.

yaralanmaktan ölmekten korkan hap atıp öyle giriyor. korkmayan evi dikizleyip evdeki çıkınca giriyor. iyice korkan adam da zaten hiç bulaşmıyor.

hırsızı caydırmak istiyorsanız yapabileceğiniz en güzel şey öncelikle sağlam bir kilit ve kapı. sonralıkla da hırsızı algıladığında cayır cayır ötüp bütün mahalleyi ayağa kaldıracak bir alarm. sadece ötse yeter.

alarm şirketlerinin yok efendim alarmımız şöyle güvenli, yok aküsü vari, yok enerjisi bilmemne, yok ayda 30 dolara haber alma merkezini arıyor polis göndertiyor falan. boşa para. kamera desen anca komik görüntü falan yakalar, oynat bakalım'a malzeme çıkarırsınız.

cakcakcak diye öten 5 liralık kapı alarmı hepsini tokatlar.
  • kibritsuyu  (13.11.18 10:56:54 ~ 11:00:03) 
Polislerde yılmış yakalamaktan. "Ben yakalıyorum, hırsız adliyeden benden önce çıkıyor" diyorlar. Haklılar da...

Suç, poliste değil. Yeterince ceza veremeyen hukuk sisteminde. Adam yakalamak için bir sürü uğraşıyor, adliyeye girip çıkması bir oluyor. Çıkınca da polisi tehdit ediyor üstüne. Yüzlerce hırsızlık davası olan kişiler, elini kolunu sallayarak geziyor.

Polisin tek fonksiyonu sigorta varsa, tutanak tutuyorlar. Ağır bir abi değilseniz, o hırsızı yakalamak için kıllarını kıpırdatmıyorlar.


.
  • kartallar yuksek ucar  (13.11.18 11:23:34) 
çünkü kanunen caydırıcı bir yaptırım yok.

bizim eve de hırsız girmişti. hem de alarm takılı eve. hırsızlar evi tarumar etmişti. sonra polis geldi her yeri bi toza buladılar güya parmak izi alacaklarlar. bi de onlar evin içine ettiler. gittiler. sonuç: 0
  • yemrem  (13.11.18 12:15:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.