[]

yıkadıktan sonra kaçmaya başlayan kedi

sokaktan bir kedi sahiplendik bir iki ay önce.

ilk başlarda her şey iyiydi, bir sıkıntı yoktu. 15-20 gün geçti. sonra kediyi, bir iki kere kakası üzerine bulaşmış şekilde yakaladım. ikisinde de yıkadım bunu, aynı hafta içinde. pek anlamam da, biraz fazla ıslandı, çırpındı, oramı buramı çizdi vs.

her neyse, sonrasında kedi beni ne zaman görse bir yerlere saklanır oldu. evdeki diğer insanlarla bir problemi yok, yakalayıp kucağıma koyunca da kaçmıyor kendini sevdiriyor. ama beni 5 metre öteden görse saklanıyor bir yerlere.

bildiğiniz düşman oldu kedi bana.

ne yapayım da sevdireyim kendimi?

 
Kediyi rahat bırakın. Cidden. Şu anda sizden korkuyor ve muhtemelen yakalamaya çalıştığınızda da "lan bu beni yine yıkayacak" diye kaçıyor. Görmezden gelin, zorla yakalamaya çalışmayın. Mamasını suyunu siz tazeleyin, sizin beslediğinizi görsün, uzaktan sakin sesle konuşun falan ama fiziksel olarak üstüne gitmeyin. Bir süre sonra rahatlar, gelir kendisi.

Edit: ha bi de kediyi yıkamayın bir daha. Islak mendille (hatta hayvan temizliği için mendiller var, onlarla) silin en kötü.
  • kobuzchu kiz  (12.11.18 14:37:55 ~ 14:38:36) 
kedi yıkamak için kuru köpükler var.kobuchu kız +1
sabun vb şeyler kedilerde büyük problem yaratıyormuş

  • rakicandir  (12.11.18 14:53:12) 
1. Kediyi yikama islak mendille sil, zaten o kendisini temizler sonra iyice merak etme.

2. Hayvanin seviyesine in korkuyorsa senden. Sicar pozisyon comel kafan kedi ile ayni seviyede olsun, yanina yaklasmaya calis oyle, parmaklarini birbirine surt gelip surtunecektir buyuk ihtimalle.
  • bos gezenin bos ustasi  (12.11.18 15:36:55) 
kedi yikanmaz. kedinizi yikamayin lutfen. boklu da olsa birakin, uzerine yapismis boklari etrafa dagilmamasi icin islak mendille alin gerisini kedi yalanarak temizler zaten. digerlerinin de dedigi gibi kedi su anda sizi yikanma ile eslestirmis durumda. sizi gordugu anda yikanacagini dusunuyor ve kaciyor. rahat birakin kediyi, sevmek istediginizde elinizi uzatin sadece ve koklamasini bekleyin. o yaklasirsa sevin, uzaklasirsa zorlamayin. bir sure sonra duzelir. size gelip sevdikce odul mamasi verirseniz daha da yakinlasir.


  • crucio  (12.11.18 16:05:54) 
kaç yaşındssınız bilmiyorum ama genelde 5 6 yaşında çocuklsr kedi yıkar. kedi bakmaya başlamışsınıx hiç mi duymadınıx kedi yıkanmaz. hayvanı rahat bırakın bulaşmayın, sevmeye bile çalışmayım. mamasını suyunu verin yeter. mümkünse de sahiplendirin


  • oscar  (12.11.18 19:45:48) 
@oscar

kimse anasının karnında öğrenmiyor her şeyi. gösteriş budalalığı, artistlik yapmaya gerek yok.

bugüne kadar kuş/papağan baktığım için kedi besleme konusunda çok iyi değilim. öğreniyorum işte. adamın asabını bozmayın.

30 yaşındayım. insan gibi cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.
  • avianthem  (13.11.18 13:57:42 ~ 13:59:25) 
doğru hocam deneye yanıla öğrenirsin. bugün yıka yarın kurula hayvanı. deney zaten bu


  • oscar  (13.11.18 22:27:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.