[]

Öksürük Belası

Selamlar, geçtiğimiz hafta nezle olmuştum. Şimdi bitmek bilmeyen bir öksürüğüm var. Ofiste, yolda, evde sürekli öksürmekten yoruldum. Bir de akşam sinemaya gideceğim, umarım dışarı atmazlar.

Nasıl kesebilirim bu öksürüğü?


 
Nane limonlu bitki çayı
Kesmiyor ama bir süre balgam kurutuyor. Yarım limonu sıkıp kabuğu içine atın demlensin

Çaylı bal

Çav Bella
  • zxcd  (12.11.18 13:53:17) 
Direkt 1-2 saatliğine kesmek için >> süte bolca karabiber atıp, karıştırıp iç


  • podrostok  (12.11.18 13:55:37) 
çok sıcak ya da çok soğuk içmeyin. genelde öksürük ya da boğaz şişmesi gibi şeylerde çok sıcak içme hatası yapılıyor. sıcak hem tahriş ediyor hem de orada mikrop üreme riskini çoğaltıyor.

ılık ballı bitki çaylarının yanında tantum gargarayı öneririm bana baya faydası olmuştu. bir de sinemaya gitmeden önce göğsünüze vicks sürebilirsiniz, rahatlatıyor.
  • muslugubozukhayrat  (12.11.18 14:01:32) 
sırta ve özellikle göğse havlu koymak hafifletiyor.

bitki çayı olarak da 3-4 halka taze zencefil, 1-2 çubuk tarçın, 3-4 karafil, dilimlenmiş yarım limon ile birlikte demlikte 5-10 dakika kaynatıyorsun, sonra kuru maddeleri süzüp mümkünse balla karıştırıp içiyorsun. kuru maddeleri süzmessen 10 dakkadan sonra içecek acılaşıyor içilmiyor.

geçmiş olsun
  • yemrem  (12.11.18 14:16:36) 
Geceleri filan gogsunuze ve sirtiniza viks surun bir de eczaneden -eger kuru oksurukse- bunun iicn bi ilac alin ya da aile hekiminize yazdirin.

Siyah turp icine bal koyup sonra onun suyunu icmek de iyi oluyor.
  • kuehles blondes  (12.11.18 14:18:18) 
aynı durum su an bende de mevcut. gripten sonra kaldı geçmedi henüz:/ bir de ne yazıkki sigara da iciyorum.

gecen sene yine böyle grip sonrası öksürugum icin bitki cayına(süt daha iyi olur sanırım) zerdecal, zencefil, biraz tarcın ve bal ekleyip icmiştim. iyi gelmişti, biraz rahatlatmıştı.
  • gunbatimi  (12.11.18 14:21:38) 
Öksürük ve solunum yolu rahatsızlıkları için kullanılacak bitki tıbbi hatmidir. Beyaza yakın uçuk pembe renkli küçük çiçeklerdir, aktarda bulabilirsiniz ama bulamazsanız gulhatmi de (buyuk, farklı tonlarda pembe, bordo çiçekli) olur. Demleme şeklinde çay (günde 1 fincanı gecmeyin) ya da gargara yaparak (öksürük kaynaklı tahrişi azaltır) tüketebilirsiniz. (Musilaj etkisi de vardır bilginize)

Bunun haricinde toz zencefil (soguk algınlığı için) ve zerdeçal (antiviral) ve bal karistirarak arada bir pastil gibi çay kaşığı gibi ölçülerle alıp boğazınızı da rahatlatabilirsiniz. Tadi biraz acı olduğu için balla mümkün olduğunca seyreltin.
  • beetlejuice  (12.11.18 14:35:35) 
keçi boynuzlarını ikiye kırıp kaynatırsan, tatlı ve öksürüğe çok iyi gelen bi içecek elde edersin. kronik öksürüğe gayet iyi geldiğini görmüştüm.


  • hasmetizm 2046  (12.11.18 14:44:16) 
nar da iyi gelir.


  • jimicik  (12.11.18 14:53:24) 
kara turp + bal (tecrübeyle sabittir)

tarifi şuradan:

www.youtube.com
  • hushhush  (12.11.18 15:30:43) 
Herkese çok çok teşekkür ederim. Bilmediğim şeyler varmış, uygulayacağım. Bu arada başlık açmadan önce bitki çaylarından ıhlamur, nane limon, zencefil vs bolca tükettim ama bir ilerleme olmadı.. Yakında ben bitkiye dönüşeceğim. :)


  • maryjane  (12.11.18 17:48:05) 
umca kesin çözüm.


  • sam stranger  (13.11.18 11:11:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.