[]

Macbook Pro abartılıyor mu?

Çocukluğumdan beri bilgisayarla yatıp kalkan bir insanım.
Yazılımla da ilgileniyorum lakin hep Windows ortamında çalıştım.

Mediamarkt'ta falan Macbookları görünce çok şık görünüyor gözüme, işletim sistemi olsun, fiziksel tasarımı olsun çok üst seviye gibi. Gel gelelim 23.990 gibi bir fiyat yazmışlar üstüne. Bildiğin araba parası.

Macbook'un olayı nedir?
Bundan önce bilgisayar kullanmıyormuşum, Windows amelelikmiş gibi bir olayı var mı yoksa bütün numarası "ayfon kullanmak için ayfon kullanan adam" ayarında mı?

 
Bilgisayarda yaklaşık 15 senedir Apple kullanıyorum ve bence evet Windows amelelik.

Bilgisayar konusunda Apple gerçekten sorunsuz. Şu 15 senelik süreçte nerdeyse hiç sorun yaşamadığımı söyleyebilirim.

Telefonda Android kullanıyorum ama. Telefon konusunda bilgisayardaki kadar arayı açamıyor Apple.

Ama tabii ki 24 bin TL uçuk bir rakam, en üst donanım seviyelerini alıp son teknolojiyi yakalamaya çalışmak biraz müsriflik gibi geliyor bana.
  • msb  (12.11.18 11:53:55 ~ 11:56:39) 
Eger bilgisayarla is yaparak para kazaniyorsan windowz’un salakliklarina giden bos vaktini geri kazanacagindan parasini cikaran bir alet kendisi.

mac’in olayi budur: “just works”
  • alperz  (12.11.18 12:01:33) 
En büyük hamallık linux asıl. Bir kur anlarsın.

Apple ürünleri gerçekten kaliteli ve çok güzel amma ve lakin çok pahalı. Aşırı pahalı. Öyle böyle değil.
  • zxcd  (12.11.18 12:22:11) 
Abartılıyor. Burda karşılaştırma yapılırken şöyle bir hata yapılıyor. Macbook'lar standart notebook'lar ile karşılaştırılıyor ve sanki hep daha iyiymiş gibi bir sonuç çıkıyor ortaya. Ama bir high-end notebook ile karşılaştırdığınızda aslında donanım kalitesi ve donanım stabilitesi olarak aynı fiyat bandındaki üründe macbook'lar biraz daha geride kalıyor.

Diğer taraftan windows / macOS karşılaştırması farklı bir kulvar. MacOS windows'a göre çok daha stabil evet, 1 ay bilgisayarı kapatmasan da birşey olmaz. Kullanım kolaylığı olarak ise hangisine alıştıysan o daha iyidir. Mesela Mac'te bir notepad++'ın olmayışı beni hep bir adım geri çekiyor. Bir başkası içinse mac'te olan ama windowsta olayam bir tool buna sebep olabilir.
  • talasas  (12.11.18 12:50:25 ~ 12:50:50) 
Denk işleri yapabileceğin windows bilgisayar fiyatları da 15 bin civarında olduğu için mac alıcı buluyor. yoksa o kadar parası olan insanlar aptal değil.

pro olaylarına çok hakim değilim. MacBook Air kullanıyorum, parasına kesinlikle değiyor.
  • babilbaligi  (12.11.18 13:01:58) 
Vaktin kısıtlı, az zamanda çok iş yapman gerekiyorsa, o kazandığın vakit harcadığın paraya değiyorsa evet o parayı vermek değiyor. Evde Mac Pro'm var, ofiste ise Macbook 12 kullanıyorum (üçüncü mac'im). Zerre pişmanlık duymadım harcadığım paradan.


  • roket adam  (12.11.18 13:09:20) 
10 yildir aktif olarak hem macbook hem windows hem de linux kullaniyorum. ortalama bir kullanici icin cok bir olayi yok. ama development icin windows'tan daha rahat kesinlikle. bence en buyuk artisi unix tabanli olmasi ama linux'e gore UI/UX acisindan daha basarili olmasi. windows ve linux'un birlesimi gibi birsey. istedigin zaman terminal ortaminda akabiliyorsun, istedigin zaman grafik tabanli arayuzde takilabiliyorsun. klavyesi ve trackpad'i gercekten cok kullanisli. macbook disinda hicbir laptop klavyesinde adam akilli kod yazamadim. surekli bir typo vs. macbookta hic bakmadan yazabiliyorum. trackpad'in hassasligi, multi touch destegi vs. harika.

ama evde masaustunde windows kullaniyorum. gerektiginde kod da yaziyorum ama terminalde isim oldugunda windows'un komut satiri cok kotu. evet unix komutlarini yukleyebiliyorsun vs. ama bir unix ortami olmuyor maalesef. oyun oynamak, video izlemek icin vs windows daha iyi. bir de talasas'in dedigi gibi notepad++ gercekten harika. bunun bir mac muadilini bulamamk cok koyuyor.

windows stabil degil diyen de ne yaptigini bilmiyor demektir. benim windows 7/24 acik. guncellemeler disinda restart bile atmiyorum. her onune gelen uygulamayi, crack'i vs yuklemezsen windows da stabil.

ha kendime macbook alir miyim? zannetmiyorum. ama sirket tarafindan verilen bilgisayarlarda her zaman macbook tercih ediyorum. belki freelance calismaya baslarsam o zaman macbook alabilirim kendime.
  • crucio  (12.11.18 13:11:36 ~ 13:16:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.