[]

Piyano'ya başlamak için en uygun piyano

Merhabalar arkadaşlar. Benim bi piyano tutkum var ve gidiyor. profesyonel şekilde değil ancak bağlama ve gitar çalıyorum, nota bilmiyorum, bildiğim her şeyi de kendi kendime öğrendim zaten.

ama piyano çalmak istiyorum. bunun için bir dijital piyano almayı düşünüyorum. en uygun şekilde bi piyano arıyorum. max 3k tl bütçe ayırabilcem bu yıl sonuna kadar alabilirim.

ancak işin kötüsü piyanonun kendisini sevdiğim kadar cahiliyim de. türlerinden vs hiç bi haberim yok. önerilerinize tamamen açığım

 
3000 lira özellikle dolar euro artırışını göz önünde bulundurunce çok düşük bir rakkam dijital piyano için.

dijital piyanolarda yamahalar iyi ve popülerdir çok araştırmadım ancak googledan baktığım kadarıyla gördüğüm en düşük fiyat 5000tl küsür.

eğer sağlam bir bilgisayarın varsa,(mac olursa daha masrafsız olur)

bir tane 88 tuş midi klavye/sustain pedal alarak bu işi çözebilirsin.(mac dışında bir bilgisayar kullanıyorsan eğer asio 2.0 destekleyen bir ses kartı da alman gerekir. mac de core audio 2.0 sürücüleri var ve bu yüzden vst, vsti kullanmak için harici bir ses kartına ihtiyacın olmuyor.)

gerçi 88 tuş için de 3000 tl az ama bi şekilde bulunur.

midi klavye için m audio keystation 88 ve maudio hammer 88 e bakabilirsin.

en ucuz 88 tuş midi klavyeler bunlar.

m-audiodan prokeys88 ve keystation 88 kullanmıştım uzun süre, işimi görmüştü.

tabi motif es8, s90 da kullanmıştım onlar gibi değildi ama tuşe açısından iş çözüyordu, hammer action dediklerimin hepsi artık ne alırsın ne yaparsın bilemem.

m audio çok kaliteli değil, cmeleri severim (88 tuş olanları), yamaha tuşesine de çok yakın.

zaten cme'nin yamahanın alt markası olduğu falan söyleniyordu.
  • killerbee  (12.11.18 00:49:41 ~ 00:57:39) 
öncelikle çok teşekkürler.

öyle bi şey yapabileceğimi bile bilmiyordum. macbook kullanıyorum iş görür diye düşünüyorum.

cme 88 tuşlu bulamadım en fazla 49 var nette. m audio keystone uygun geldi ancak kaliteli olmadığını söylediniz. cme eğer dediğiniz gibi daha kaliteliyse kendimi yeterince ikna edebilirsem 3k üzerine de çıkabilirim :) bunu macbook ile bağlamam için tam olarak ne yapmam gerekiyor ek olarak neler almalıyım acaba mümkünse özelden veya burdan güvendiğiniz online alışveriş mağazalarını da yazarsanız çok memnun kalırım.
  • fsoceity  (12.11.18 01:11:02) 
maudio nun hammer diye bir modeli var onun tuşları sağlamdır.

prokeys88 i bilmiyorum benim kullandığım prokeys şundandı.(hammer action)

media.sweetwater.com

keystation da bu(hammer action)
medias.audiofanzine.com

bir sürü de cme var uf88 vx8 falan
www.google.com

bu klavyeler usb, usb ile bağlanır.

bilgisayarının core audio sürücüleri var mı bir bak.


maudio'nun türkiye distürbitörü compeldir. sitelerinde göremeyebilirsin ama telefonla sor.

compel iyidir.
  • killerbee  (12.11.18 01:21:43 ~ 01:26:59) 
Güncel alacağınız klavyler %99 class compliant'tır usb üzerinden güm diye driversiz falan görür mac.

Mac kullandığınız için ayrıca bi ses kartına ihtiyacınız yok onboard ses kartı çalışmak için latency'yi insancıl aralıkta tutabiliyor.

En en en en kötü senaryo bin yıllık bi hammer action piano buldunuz, üzerinde 5 pin midi out olduktan sonra 40 liralık bir din midi to usb aparatla yine sorunsuzca bağlayabilirsiniz mac'e.
  • hedep  (12.11.18 01:27:45) 
piyano olarak kullandığım vst bu

soundcloud.com

boyut olarak biraz büyük ama iş çözüyor. presetleri iyi

www.youtube.com
  • killerbee  (12.11.18 01:30:29 ~ 01:34:42) 
selamlar, 3k ayirdiysaniz biraz arastirip ikinci el yamaha ydp 143 gibi piyanolar bulabilirsiniz. insanlar hevesle alip satiliga cikartiyorlar siklikla. midi klavyeden alacaginiz tatla dijital piyanodan alacaginiz tat ve deneyim cok farkli olur.


  • psychoatrist  (12.11.18 01:45:35) 
Sanırım biraz daha bütçe yüksesltip yamaha bi dijital piyano alcam. halen çok kararsızım yazdıklarınız için teşekkürler alırken mutlaka göz önünde bulunduracağım :)


  • fsoceity  (12.11.18 03:15:38) 
şöyle bir kampanya var, tabure ve kulaklık da hediyeli; www.do-re.com.tr


  • maryjane  (12.11.18 13:50:56) 
piyanoya piyano ile başlama bence :)

madem o kadar enstrüman çalıyorsun önce nota okumayı öğren, sonra da 5 oktav 2. el bi org al.
  • nocturness  (20.12.18 02:19:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.