[]

Cehalette suç cahil kalanda mı cahil bırakanda mı?

Sb.




 
15 yıllık öğretmenim. Çocuğun profilini biliyorsun. 1-2 ay sonra ailesi bir geliyor. Hah diyorsun çocuk ailenin kopyası.


  • advest  (11.11.18 21:42:32) 
5-6'yı bırak 3-4'ten sonra bile çocuğun karakterinin temellerini değiştiremiyorsun. o yaşa kadar aile ne verirse o. o yaşa kadar itlik serserilik görürse cahil bırakmaktan başka çaren yok. kısırlaştırabilirsin belki.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (11.11.18 21:46:00) 
%100 bi tarafa yüklemek haksızlık. Herkesin sorumluluğu var. Bırakanın da cahil kalanın da öğretmeyenin de. Şunun suçu şu kadardır demek mümkün değil.


  • Delay Fuze  (11.11.18 21:56:00) 
Şu soruyu sorma ihtiyacı hasıl oluyor o zaman: Cahil bırakanın cahil kalışında suç kimde? Yine mi onu cahil bırakanlarda, toplumda veya Tanrı'da mı? Ben ortada bir suç görmüyorum çünkü başka insanlar üzerinde yargıç değilim. Neden bazı insanlar cahildir dersek, gen ve edinilmişlik derim. Bu ikisinde de hiçbir insan pay sahibi değildir.


  • farabi  (11.11.18 22:14:12) 
cahillik zaten sorduğunuz sorunun tanımı??? imkan varken kendisini geliştirmemek için direnç gösteren ya da başkasının baskısıyla geride kalanlara cahil diyoruz.


  • balik kraker  (11.11.18 22:39:30) 
cehaletin nedeni aile cahil olsa bile çevre etkisidir. aile cahilse bile çevre okumaya düşünmeye, bilmeye itiyorsa çocuk cahil olmaz. param yok cahil kaldım lafı çok sersemce. kütüphaneler bedava, internet bedava cahil kalmak bu devirde, kişinin tasarrufudur.


  • illegalstar  (12.11.18 02:17:45) 
her iki tarafta suçlu ancak @proletarier +1 aile çok önemli.


  • mikahakkinen  (12.11.18 09:13:24) 
  • oz suser  (12.11.18 10:58:07) 
cahil birakilmak diye bir kavram pratik olarak yok. zaten sozcuk anlami olarak da baskasini suclar nitelikte.

cahil kalmakta israr edende dolayisiyla cahil kalandadir suc.
  • eindaclub  (12.11.18 11:56:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.