[]

Glikoz Şurubu Neden Zararlı?

Selam

Glikoz şurubunun şeker pancarından elde edilen şekerden daha zararlı oldupunu söyleniyor ama sonuçta glikoz şurubunda da şeker pancarında da temel madde glikoz değil mi?

Şurubun pancardan daha zararlı olmasının sebebi nedir?

 
yüksek şeker içermesi için buğday, patates ve mısırın genetiğinin değiştirilip gdolu olması sebebiyle.

gerçek şekerin pahalı, glikozun ucuz olmasının sebebi de bu temel olarak.

tabi tıbbi olarak nasıl zararlar veriyor ne yapıyor bilmiyorum ama ana konusu bu.
  • killerbee  (11.11.18 17:07:47 ~ 17:08:26) 
Şekerin kendisi zarar zaten bir de bunlar işlendiği için artı olarak zararlı oluyor. Bu arada şekeri terk ettim, tavsiye ederim.


  • zxcd  (11.11.18 17:08:45) 
teşekkürler ama pancarda işlenmiyor mu? temelde zarar noktasında fazla bir fark olmaması gerekir diye düşünüyorum.


  • Mehmet Ersoz  (11.11.18 17:10:23) 
şeker pancarı kendinden tatlı bir bitki, bunun işlenmesi öyle genetiğiyle oynama şeklinde değil.(tabi günümüzde onun da genetiği ile oynamış olabilirler.) sanırım işlenmesi şöyle oluyor, alıp yıkıyolar, sonra preste suyunu sıkıyolar, belki bir miktar su ilave edip kaynatıyolar, bundan sonra tatlı özü çıkardıktan sonra da şekeri kristalleştirme aşamasına başlıyolar, o da sanırım fırında falan olur. şeker kamışı da tatlı bir bitki, preste suyunu çıkartıp kristalleştiriyolar.

mesela şeker pancarını anadoluda yıkayıp fırına atıp pişirip tatlı olarak yerler.

öte yandan yediğimiz mısırları hatırla, mısır çok az tatlıdır ama glikoz üretilecek kadar değil.

3 sene önce bimden konserve mısır almıştım, o kadar şekerliydi ki yiyemedim, genetiği ile oynanmış aşırı şekerlenmiş. bildiğin mısır reçeli gibi o derece tatlı.

işte mısır içindeki şeker oranını yükseltmek için genetiği ile oynuyolar. şeker oranı yükseldiği gibi demek ki zararlı diğer şeylerde ortaya çıkıyor ki gdo dan uzak durun gdo dan uzak durun diye bir sürü şey duyuyoruz.
  • killerbee  (11.11.18 17:13:34 ~ 17:17:19) 
İşlenmekten anladığın ne? Şeker pancarının işlenmesi onu kullanılabilir hale getiriyor; glikoz şurubunda ise şeker pancarının-mısırın glikozunun çıkarılıp sonra kimyasal olarak hidrojen verilip fruktoz oranının artırılması sağlanıyor. Glikoz normalde enerji olarak kullanılırken glikoz şurubu vücut tarafından tanınmayan, sisteme girdiğinde atık olarak hücrelere saldırıp hücre mutasyonuna neden olan (Kanser) serbest radikalleri açığa çıkarıyor, ikisi birbirinden baya farklı şeyler sorun sadece işlem görmesi değil.


  • angelus  (11.11.18 17:19:05) 
teşekürler bütün cevaplar için.

@angelus peki doğal meyvelerde bulunan fruktozdan bir farkı var mı bu şurup vasitasıyla elde edilen kimyasal fruktozun?

meyveler de içerdikleri yüksek fruktoz nedeniyle bu şurup gibi serbest radikal zararı veriyor mu?
  • Mehmet Ersoz  (11.11.18 17:27:10) 
Meyveler yüksek fruktoz içermez sadece fruktoz içerir, yüksek fruktozu mısır şurupları içerir ki zaten orijinal isimleri Yüksek Fruktozlu Mısır Şurubudur, vücut meyveden gelen fruktozu da normalde kullanmaz ama yine de tanır, karaciğere geldiğinde karaciğerde şeker-yağ olarak depolanabilir; fruktoz şurubu üretiminde kullanılan kimyasallar nedeniyle vücut tarafından tanınmaz, sistemden uzaklaştırmak için işleme aldığında atık ürünler bu noktada ortaya çıkar, meyve için böyle bir sorun yok.


  • angelus  (11.11.18 17:51:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.