[]

Herkes sen o işi yapamazsın diyor.

Merhaba
Ben 28 yaşındayım. Siyaset Bilimi bitirdim. Epeydir işsizim, ailemle yaşıyorum. Ailem de yoksul. İş bulamıyorum bi türlü. Eskiden iş seçiyordum ama şimdi hiçbir kriterim olmamasına karşın bulamıyorum. Barda garsonluk yapan bir arkadaşım var geçenlerde oturduğumuzda boş yer olursa bana da haber ver dedim. İşimiz çok zor sen yapamazsın diyor. Oysa 187 boyum var ondan daha yapılıyım. İnşaatta çalışan bir arkadaşım var o da diyordu sen bizimle yapamazsın. Film setinde çalışan bir arkadaşım var o diyor seni çağırırdım ama sen çok duygusalsın buradaki stresi kaldıramazsın. Ben ne yapayım? Neden insanlara böyle bir görüntü vermişim. 3 kuruşa muhtacım ve herkes kalan hevesimi de yok ediyor.



 
demek ki çok duygusal, hassas, zora gelemeyen, el bebek gül bebek, pısırık bir imaj çizmişsin

bence konfor alanından çıkıp bu işlerden bir tanesine başlamalısın.

eğer pısırık değilsen insanların gözündeki pısırık imajını silmiş olursun

eğer pısırık isen de kendini değiştirmen için mükemmel bir fırsat olur. değişik insanlar, değişik davranış biçimleri mutlaka seni olgunlaştıracaktır.
  • dafuq  (11.11.18 15:50:32) 
sette calisirsan ya yavsak ya da yavsaklara asiri tahammullu olmannlazim. orasi gercekten kurtlar sofrasi.

barmenlik icin de tahammul ve surekli ayakta olman gerekiyor ama yapilir bence.
hangi sehirdesin, semt?
  • galandar kostumu  (11.11.18 16:12:29) 
sen yapamazsın diyene bi siktir git diyo musun? diyemiyosan ondan dolayı öyle söylüyo olabilirler.

biri bana bi şeyi yapamayacağımı söylediğinde içimden "yarrağımı yapamam" dışımdan "siktir git" derim genelde.

yapıpı yapamayacağına sen karar verirsin. denersin, yapamazsan bırakırsın. kulak asma. ısrarcı ol. ısrarcı olmazsan tabii yapamayacağını düşünürler
  • Delay Fuze  (11.11.18 16:13:49) 
www.youtube.com 2.04'ü bir dinleyin, güzel söz.


  • geçerkenugradım  (11.11.18 16:29:59) 
arkadaslarin değilmiş onlar. bence onları sil hayatından. zira cevaplarinda iş senden daha kıymetli muhakemesi var. benim dostuna iş ayarlamam gerekecek hiç sallanan yapıp yapmayacağını ben elimden geleni yapıp gerisini patron ve arkadaşa bırakırım


  • mayeskuel  (11.11.18 16:32:00) 
yaparsın kanka


  • rojhat  (11.11.18 17:34:24) 
şimdiye kadar hiç çalıştın mı?
28 yaşına kadar hiç çalışmamışsan ve ukala gibi duruyorsan..ya da ne bileyim siyaset bilimi gibi işsizin bol olduğu (bunu sağır sultanın bile bildiği) bir bölüm okuyup 3. sınıftan itibaren kpps çalışacam ya da dil kasacam ya da x yapacam gibi bir yol çizip onu izlememişsen...insanlar zora gelemeyen/gelemeyecek/yapamayacak bir insan olduğunu düşünebilir. yani insan x bir sektöre girer de yapamaz başka bir şey dener o bile bir çabadır. veya moda ya işte kpss kadar 85-90 alır atanamaz, neyse bu yılı böyle geçirdi filan denir.
işin açıkçası ben de olsam (21 yaşında mezun oldum ama daha önemlisi benim ailem de yoksuldu ben 14 yaşından itibaren kendi paramı kazanmak durumundaydım hep hep hep buna göre plan yaptım benim etrafımda yoksullar böyle, böyle olmayanı tembel buluyoruz işin açıkçası) hiç çalışmamış 28 yaşındaki bir adam için demek ki kasmıyor derim.
  • niye ama  (11.11.18 17:44:55) 
mayeskuel +1.

Zor zamanında yanında olmayandan arkadaş olmaz. Sen kimseden cebinden para çıkarıp sana versin de dememişsin. İş sormuşsun, direkt kestirip atmışlar, öyle arkadaşın ben...

Tabii bir diğer ihtimal de gerçekten seni zora gelemeyen, beceriksiz biri olarak görmüş olmaları. Böyle bir durumda da, "yapamazsın" dediklerinde susup kalmaman, "yaparız yav n'olacak" tarzı bir karşılık verip ısrar etmen gerekir. Böyle bir cevap vermene rağmen böyle diyorlarsa ilk paragrafım; bunu demediysen de demeni tavsiye ederim.
  • skooma  (11.11.18 17:46:47) 
28 yaşına kadar çalışmamış, ailesi yoksul ve ekonomik olarak geçerliliği olmayan bir bölüm bitirmiş bir insanın herhangi bir iş seçme lüksü yoktur diye düşünüyorum. Neye, nasıl başlarsan senin için kar. Bir an önce başlaman lazım.


  • roket adam  (11.11.18 18:30:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.