[]

Evlilikte ailelerin de anlaşması ya da benzer kültürlerden gelmesi

Ne derece önemli? İlişkiye, evliliğe giden sürece ve evliliğin kendisine somut etkileri oluyor mu?




 
Kizin memelerinden bile daha onemli. Hatta disi olmasindan bile onemli.


  • acemi  (11.11.18 13:18:13) 
türkiyede çoğu zaman aile kavramı kişi kavramından önce geldiği için önemli,

daha bireysel yaşayan bireylerseniz kim takar ailesini..
  • vhs kaseti  (11.11.18 13:21:45) 
Kişisine göre değişir. Çiftler ailesine pek bağımlı yaşamıyorsa dert değil. Ama yok benim anam babam çok önemlidir diyen varsa aranızda olmaz o iş.


  • bos gezenin bos ustasi  (11.11.18 13:52:56) 
Çok önemli. Oldukça fazla.


  • Delay Fuze  (11.11.18 14:13:16) 
Geleneksel ailelerde onemli, yoksa benim ailem Turk olmayan biri ile evlensen hic umursamazlar. Sanki ben kucukken oyle degillerdi ama zamanla degistiler sanirim.

Zaten benim ya da erkek kardesimin ceyiz, nisan, kina gibi dertleri olmadigini biliyor, eve perde alma konusunda bile annesinin sozunden cikamayacak biri ile iliski kuramayacagimizi biliyor. O nedenle bizim icin onemi gidiyor.

Kardesimin iliskisi 3 yil oldu, benimki 7. Ikimize de evlenin sozu falna gecmiyor ki ikimizde zaten sevgilileriyle birlikte yasiyoruz.

Diger taraflarin da aileleri de bizimkine benzer. Herbir aile ayri sehirlerde yasiyor.

Zaten benzer aileler birbirini buluyor. Sen bu islere cok onem veriyorsan buna onem veren bir es buluyorsun.
  • Traveller  (11.11.18 14:14:49 ~ 14:18:30) 
Bence kesinlikle ailelerin durumu ile alakalı. Yani aileler anlayışı bireyler ise sorun yaşanmaz. Ben de aynı süreçteyim


  • gazozailacatmauzmani  (11.11.18 16:36:30) 
Cok onemli. Mesela klasik turk ailesi ve cagdas bir aileyi ele alalim. Birincisi her dini bayram tatilinde aile eli opmeye gitmek istecek. Gitmese ailesi bozulacak bidibidi yapacak. Cagdas olan bu gunleri tatil yaparak vs gecirmek isteyecek. El opmeye gitmek istemeyecek. Catisma cikacak vs her bayram ayni gerginligi yasadigini dusunsene
Veya diyelim iki aile oturmuslar.. ilgi alanlari farkli oldugundan merhaba nasilsindan sonra ilk 3 dk icinde konusacak bir sey kalmaz. Ortam yine gergin bir havaya burunur.

  • nax  (12.11.18 04:29:41) 
çoooooooooooooooooooooooooooook önemli...

sadece bu kadar diyeyim.

bi de, eşinin ailesiyle çocukluk döneminden itibaren ilişkisi, iletişimi nasılmış, bunu çok iyi gözlemle ve öğren.
  • whatyougetiswhatyoudid  (12.11.18 08:47:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.