[]

duyuruda sorulara gelen manasız cevaplar

diyelim "2 x 2 kaçtır?" diye soruyosun. gelen cevaplar şöyle:

1- 2'yle 2'yi niye çarpıyosun salak mısın
2- yozgat
3- bence hindi
ardından hindi cevabını görüp istenilenin o olduğunu düşünen kitle gelip sırasıyla
4- horoz
5- tavuk cevaplarını veriyor ve konu kapanıyor.

yani 5 denilsin 6 denilsin en azından doğru cevap verilmese de doğru pencereden bakılması farklı bi bakış açısı olarak bi şey katabilir ama o bile az oluyor. troll sayısı mı çok bu sitede neden böyle oluyor sizce? gönül işi sorularından zaten bahsetmeye bile gerek yok da spesifik bi cevabı olan sorularda bile oluyor bu.

not: tabi tüm kullanıcılar böyle olsa hala aktif kullanıyo olmazdım bu siteyi ama yaklaşık 1/3'ü böyle maalesef.

 
örnek olsun diye demişsin ama utanmasa gerçekten de "2x2 kaçtır" diye soracak insanlar var burada. bazı sorular o kadar manasız ve boş ki insan laf etmeden duramıyor, ben şahsen çenemi tutamayabiliyorum bazen, bu kadar da olmaz diyorum. ama bunun farkındayım, bilinçli yapıyorum; bazıları hem alakasız cevap verip hem de çok normal iş yapmış gibi cevabına ulvi amaçlar yüklüyor. benim de sorularıma alakasız cevaplar gelebiliyor, diyorum ki demek ki benim sorum da başkalarına manasız ve boş gelmiş, he diyip geçiyorum.


  • Bruce  (11.11.18 00:44:54 ~ 00:45:14) 
Bruce +1

Ben tutamıyorum çenemi ve soru ne kadar abessse ben de o kadar abes cvp veriyorum. Mod siliyor falan.

Son kullanımı 1 ay geçmiş yumurtayı yiyeyim mi diye soran adamı ciddiye alamam.
  • mahone  (11.11.18 00:53:00) 
ülkenin de 1/3'ü böyle.
oran duyuruya yansımış. ne kadar basit olursa olsun cevap vermeye çalışıyorum.

zaten hep aynı kullanıcılar bu davranışı sergiliyor. bir ara kolaj mı yapsam, adamlara da durumlarını göstermek için dedim. sonra dedim sal işin mi yok.
  • güneyli çocuk  (11.11.18 00:57:05) 
@bruce evet gerçekten çok saçma sorular olabiliyor belki bizim de bazı sorularımız başkalarına çok saçma geliyor ama benim tam olarak kastettiğim o tarz sorular değil. mesela şurada www.eksiduyuru.com sorduğum soruya gelen ilk cevaba bak o kadar anlamamış ki ama o kadar anlamamasına rağmen o kadar üstten bakabiliyor ki inanamadım (altta cevapladım kendisini). trollse bu arkadaş trollük de böyle bi şey değil biraz zeki çıkışlar yapmayı gerektirir güzel bi trollük. bu siteyi kullandığım süre zarfında böyle bi çok cevapla karşılaştım anlayamıyorum.


  • semaforo de medianoche  (11.11.18 01:01:10 ~ 01:01:54) 
öncelikle burası internet ve burada herkes istediği şeyi yazabiliyor. senin örneğindeki arkadaş da senin sorunu saçma bulmuş ve kendince, saygısızlık yapmadan cevap vermiş. hoşuna gitmemiş olabilir ama bahsettiğin farklı bakış açılarından biri bu da. kimin ne yazacağını kontrol edemeyiz, gelecek "uyuz" cevaplara da hazırlıklı olmak lazım. insanlar bu cevapları burada verebiliyorlar, bu bir gerçek ve önüne geçemezsin; bundan rahatsız olacaksak duyuru açmayız olur biter. öteki açıdan; duyuru açıyorsak bu tarz cevapları da normal veya beklenen kabul etmek lazım. manasız cevap diyince ben de absürt bişey sandım; gelen manasız cevaplar hep böyle olsa keşke.


  • Bruce  (11.11.18 01:11:49 ~ 01:12:22) 
@bruce hadi heba etme etmeme meselesi kendi fikridir diyelim ki kast ettiğim şey pek tartışmaya açık bi şey değil oyun yazarlarının adını 1 kişi biliyosa film/kitap/dizi yazarlarının adını 100 kişi biliyor ama onu da geçiyorum durduk yere "coder adamlar oturup hikaye mi uyduruyo sanıyosun" demesi ne alaka benim sorumda bunu ima eden en ufak bi şey olmamasına rağmen kendisi bunu dediğime çok inanmış. en son bunu yaşadığım için bu örneği paylaştım bunun üstüne yazdığım bi şey değil bu soru, bi sürü böyle ben x derken niye y diyosun diye atarlanan duyurucu gördüm. üstünden 8 gün geçmiş zaten.


  • semaforo de medianoche  (11.11.18 01:20:48 ~ 01:24:03) 
Bazı kullanıcılara soru saçma gelebilir. Bunun çözümü soruya cevap vermemektir bana kalırsa ama biz toplum olarak kendi öfkelerimizi başkalarından çıkarmayı sevdiğimiz için buna bir fırsat bulduğumuz anda affetmeden karşımızdaki insanın canını sıkıyoruz.
Ben de kaç yıllık duyuru kullanıcısıyım bazen gelen cevapları dehşetle okuyorum. Ben de kendi adıma son karşılaştığım örneğimi vereyim. Hatta cevabı tekrar okuyunca “te allam ya” diye tepki verdim içimden.
Soruda demişim ki evimin elektrik ve suyunu açtıracağım. İnternetten baktım, kafam karıştı. Son kısmın lütfen altını çizelim. Bakmışım, kafam karışmış. Bunda anlaşılmayacak ne var ben bilemedim?
Gelen cevap: 18 yaşında olduğunu düşünmek istiyorum google yazınca tüm belgeler her şey çıkıyor. Sanki imkansız bir şeymiş neden kapattırmışlar, suları kesik daireyi bize kakalamışlar gibi yazmışsın.
Arkadaş utanmasa bana bir temiz sopa çekecek haha.
  • irene  (11.11.18 07:54:30) 
çünkü kompleksliler, aşırı çirkinler. suratsız mendeburlar.


  • for day to break  (11.11.18 10:29:32) 
Rahat 1/2'si böyle. Ne zaman ciddi bir şey sorsam ya cevap gelmediği için bir süre sonra tekrar açmam gerekiyor duyuruyu ya da alakasız cevaplar geliyor.

Ama asıl ifrit olduğum mesele; bir soruya ilk cevap veren kişinin verdiği cevabı ne şekilde olursa olsun ("niye öyle yapıyorsun slak mısın?" veya "bence hindi" gibi), ardından peşisıra gelen 5-6 cevabın içeriğinin de bu ilk cevabın defalarca tekrarından ibaret olması durumu. Espri bile olsa, aynı boş espirinin defalarca yazılması. Gördük .mk, bu kadar mal mısınız diyesim geliyor.

Değişeceğini de sanmıyorum. Yapacak bir şey de yok. Belki zamanla azalarak biter diyoruz...
  • skooma  (11.11.18 10:43:09 ~ 10:47:54) 
biryervarbiliyorum, for day to break güzel yazmış. Gerçek hayatta konuşacak kimsesi olmayanlar ya da düşüncesini açıklamaktan korkanlar burada klavye delikanlısı kesiliyor. Mesela Bruce isimli kullanıcıyı engelleme imkanı olsa da yazdıklarını görmesem keşke.


  • geçerkenugradım  (11.11.18 11:42:01) 
@biryervarbiliyorum yok ben gerçekten merak ettim bu sitedeki insanları tanımıyorum o yüzden bilmiyorum herkesin trollük peşinde olduğu bi mecra falan mı burası bilen biri varsa aydınlatsın istedim ama kimse öyle bi şey yazmadığına göre çoğunun normal hali buymuş demek üzdü. durum böyle olunca da aynı fikirde olduğum insanlar görmek sevindirdi tabi o ayrı. özellikle @biseysoracaktım'ın yazdığına sonsuz katılıyorum, irene ve skooma'yla da benzer düşünüyorum


  • semaforo de medianoche  (11.11.18 12:43:02) 
bak mesela ilk cevabıma tik vermişken seninle neden aynı fikirde olmadığımı açıkladığım cevabıma tik vermemişsin, gayet güzel anlaşıyor konuşuyoruz halbuki. verdiğim cevap manasız mı? al sana bakış açısı farkı işte?

demek sen de istediği cevap gelmeyince gocunan comfort zone tiplerindensin diye düşündüm ben de mesela, bu da farklı bakış açılarına tahammülü olmayan sabit fikirli insan imajı yaratıyor. tam da böyle insanlara laf sokma ihtiyacı hissediyor bahsettiğin cevabı verenler. yani bu düşünce tarzı sana göre manasız olan cevabı tetikliyor, bilmem anlatabildim mi.

internet vahşi bir orman, iyi veya kötü buranın düzeni böyle. sokakta karşına 1000 kişiyi toplayıp herhangi bir şey söylesen aralarında seninle aynı fikirde olmayan ve sana cevap vermek isteyenler çıkacak. burası da öyle, gereksiz hassasiyet göstermeye gerek yok. yok ben dayanamıyorum diyenler internette fikir belirtmesin bir zahmet.
  • Bruce  (11.11.18 12:50:36) 
@bruce karşılıklı konuşmaya döndü diye tik vermedim ya ana soruya gelen cevaplara vermeyi uygun görüyodum da vereyim şimdi mesele oluyosa


  • semaforo de medianoche  (11.11.18 13:09:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.