[]

bir konuda çok kararsız kaldım...maddi yardım etmek hk.

aylar önce askıdanevar sitesine yemek bırakmıştım bir kaç adet. bir öğrenci almış, bir de mesaj atmış geçinmek zor, part time çalışıyorum ama derslere konsantre olamıyorum, destek olur musunuz diye. tanımam etmem, sadece bölümü ve telefonu var. ayda bir miktar para yollamak koymaz ama doğru yere mi gider emin değilim. ne yapsam ne etsem bilemedim? transkript isteyecek halim yok ama zaten akademideyim, notlarına bir şekilde ulaşmaya çalışabilirim, gerçi bu da pek olmaz, ayıp olur. bir yandan da gerçekten ihtiyacı olmasa uğraşmazdı diye düşünüyorum. ama etraf da çakal dolu.

gerçekten ihtiyacı varsa ve ben sırtımı dönersem diye üzülüyorum.

siz olsanız ne yapardınız?

danke.

 
ben olsam notlarına bi bakardım. yani burs için ultra süper başarı aramak saçma ama en azından bi tık gelecek vaad etmeli bence. hani 3 senedir 1. sınıfta olan birine burs vermezdim ama alttan dersi olan, notları ortalama olan birine verirdim. ama vermeden önce de imkanım varsa gerçekten ihtiyacı olup olmadığı konusunda bi araştırma yapmaya çalışırdım. sonuçta sen dahil 10 kişiye birden mesaj atmış olabilir değil mi?

son olarak eğer eline para saymak içime sinmiyorsa ayni yardım da yapabilirsin. aylık erzak kolis gibi. ha markete harcayacağı yine cebine kalır o ayrı mesele ama.
  • elorelia  (10.11.18 16:30:06) 
Gerçekten ihtiyacı olup olmadığını bilemeyiz. Okuldayken tanıdığım biri asgari ücretin üç-dört katını böyle böyle topluyordu. O dernek senin bu vakıf senin. Bir diğer tanıdığım da ihtiyacı olmasına rağmen hiçbir yere başvurmuyordu.

Böyle de bir dünya.
  • fermiparadoksu  (10.11.18 16:30:18) 
ya böyle böyle çok tırtıklandım ben sanırım, artık inanılmaz temkinli yaklaşıyorum.

bir de tırsıyorum, hani yollar ederim, adam dadanır sürekli daha fazla ister diye. yollamamak tabi mümkün ama insan üzülür.
  • passion rules the game  (10.11.18 16:31:36) 
Öğrenci belgesi ister yollardım yerinde olsam. Ama tek şartla o da büyüyüp iş meslek sahibi olduğunda başkasına burs verme sözü verecek... notmuş vs hepsi hikaye bi üste taşımak istersen tecrübelerinden mentorluk yapabilirsiniz.


  • lupelius  (10.11.18 16:35:28) 
aslında askıdanevar sitesi öğrenci belgesini kontrol ediyor. sistem güzel, tavsiye edeyim bu arada

ama işte nerede çalışıyor, başka yardım eden var mı vs. bilmek imkansız. sanırım işin zorluğu burada.
not da aslında bilmiyorum ne derece mantıklı, ben de hiç parlak bir öğrenci değildim mesela, kötü de değildim gerçi

sosyal medyadan bakayım dedim ama kapalı, pek bir şey çıkmadı. benim asıl korkum kazıklanmak. belki ihtiyacı olan biri varken ihtiyacı olmayana yardım etmek gibi
  • passion rules the game  (10.11.18 16:37:21 ~ 16:38:31) 
Bana yollayabilirsin parayı. Haftada bir 70lik şarap içme durumum var, hem doğru ve gerçek bir yere yardım etmiş olursun. Karşılığında hiçbir şey vermem ama söyleyeyim. Belki ileride biraz param olunca ben de böyle sağa sola para dağıtırım. Bakalım.


  • zxcd  (10.11.18 17:01:42) 
elbette araştır. Bu mesajı bir tek sana atmadığını bilemezsin. Bu pinpiriklik değil, gayet mantıklı bir şey.
öğrenci olsa bile, 5 yerden burs almadığını bilemezsin.

  • lovemyself  (10.11.18 17:06:18) 
abi kahvede oturan dayı styla olacak ama ''iyilikten maraz doğar''....


  • binder dandet  (10.11.18 17:17:08) 
Ben okulu uzatmış gsf resim öğrencisine burs veriyorum. Transkript ve öğrenci belgesi istedim ki neden istemeyeyim.
Arada tanıdık vardı. Bir yandan çalışıp bir yandan okumak ne kadar zor boyalar ne kadar pahalı biliyorum. Hiç tanımadığım birine de verebilirdim. İyi araştır olmadı belge iste. Hiç tanımıyorsun referans yok arada, gerçekten ihtiyacı varsa toplar getirir yoksa sallar.

  • fasulyek  (10.11.18 17:53:15) 
bence burs degil ama borc verilebilir, yarin obur gun okulunu cok uzatmadan bir an once bitirip adam olmasi icin de gaza getirmis olursunuz. ben cok rahat yardim isteyen insandan tirsarim, gercekten ihtiyaci olan boyle rahat rahat isteyemiyor.


  • mavicorap  (10.11.18 18:36:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.