[]

1990 sonrası çekilmiş en iyi filmler

Hangileri?




 
2015e kadar: www.listchallenges.com

inceledim, güzel liste.
  • xiii  (10.11.18 16:26:39) 
bunu burda saymak çok zahmetli. xii nin linki güzel.


  • ya ben lan neyse  (10.11.18 16:28:41) 
  • ya ben lan neyse  (10.11.18 16:35:42) 
@ya ben lan neyse

Ben listeleri değil, insanların ayrı ayrı şahıs olarak, subjektif tercihlerini soruyorum zaten. Ortalıkta listeden bol bir şey yok.
  • levent bilgen  (10.11.18 16:37:01) 
boyhood


  • freebird5406_2  (10.11.18 17:11:38) 
schindler's list
forrest gump
leın
jurassic park
pianist
the green mile
hearts in atlantis
the others

benim izledigim ve aklima gelenler bunlar

ek
you've got mail
  • exlibris  (10.11.18 18:50:12 ~ 18:51:02) 
valla en azindan tur deseniz, ona gore sikistirilabilir, fakat kendi jargonunu yaratmis filmler var, misal matrix serisi, home alone serisi, american pie serisi, bunlar cok populer, kitap uyarlamasi seriler var, lotr, harry potter vs valla yaz yaz bitmez.

bir de bagimsiz denemeyecek ama daha kenarda kosede kalmis filmler var, sadece woody allen filmografisi tek bir film saysan yani, onlara bir bakmak lazim, match point guzel bir ornek, yine tamamen farkli ama benzer bir his yaratan atonement var. bunlar hep boyle insanliktan nefret ettiren falan filmler. agora vardi mesela, film cok guzel cok etkileyici ama insanliktan umudun kalmiyor yani izlediikten sonra.

bir de komedyenlerin filmleri var, light komediler, steve carell'den 40 year old virgin, adam sandler in filmleri hemen hemen hepsi ayni sekilde oldugu icin cok ayirmaya gerek yok, bir tanesini zeyret begenirsen baskalarini da izlersin, ayni sekilde ben stiller var, fockers serisi eglenceli.

yani yaz yaz bitmez, daha turk sinemasi, avrupa sinemasi, iran sinemasi, ingiliz sinemasi falan var.
  • mavicorap  (10.11.18 19:01:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.