[]

ünlülerin dişleri

tvde gördüğümüz ünlü insanların dişleri hep bembeyaz ve güzel oluyor.

bunların neredeyse tamamı dişlerini yaptırıyorlar dimi?

sırf güzel görünmek için sağlam dişleri kestirip zirkonyum kaplama yapmak doğru mu? siz olsanız ne yaparsınız?

 
param olsa 1 dk durmam yaptırırım.


  • giovanne  (10.11.18 16:12:10) 
Sağlam dişleri kestirmek bence acayip saçma. Diş denilen zımbırtı öyle lanet bir sey ki o acı çekilmez.

Güzellik vs. De bir yere kadar.
  • westblack  (10.11.18 16:16:43) 
20 yaşında birinin sağlam dişlerini yaptırması evet çok saçma. Ama yaş 35i geçince dişler kötüleşmeye başlıyor.Genetik faktörler de var tabi. Görsele dayalı iş yaptıkları için yaptırmalarını yadırgamıyorum ben. Param olsa ben de yaptırcam.


  • moratoryumkisilik  (10.11.18 16:20:32) 
yok ya gavurlarin ozellikle amerikalilarin cogunlugu zaten kucuklukte tel tedavisi oluyor yani kucukten duzgun disli geliyorlar, hatta sohretin tpeesindeyken bile tel taktiriyorlar ki ileride sikinti cekmesinler, boyle bir suru foto gordum ben... turklerde de genc beyaz turk ise tel tedavili olma orani yuksek, fakat turkucu topcu popcu falan yapma disli, bir de hangi menseiden olursa olsun, daha yasli nesiller yapma disli, cunku buralara sonradan gelmis.

www.google.com.tr
  • mavicorap  (10.11.18 16:30:23) 
disleri guzellestirmek icin illa kestirip yapay yaptirmaya gerek yok. artik tel olmadan seffaf kaliplarla bozuk disler duzeltilebiliniyor. disardan anlasilmiyor bile. ayrica duzenli araliklarla(yilda 1 yada 2 kere maks) dislerini beyazlatiyorlarsa da bembeyaz disleri olur.


  • crucio  (10.11.18 18:30:11) 
www.cumhuriyet.com.tr

şu olaydan sonra üzerine para verseler yaptırmam öyle bir şey:)
  • nothing in my way  (10.11.18 18:38:42) 
şimdi öncelikle türkiyedeki çoğu ünlü galip gürel'e yaptırır. evet çoğu dişini zaten çoğunun ortodontik tedavi görmesi sebebiyle ince laminalarla (yaprak kaplama) yapılır ve o hollywood smile dediğimiz şey oluşur.
şimdi gelelim spot bilgilere:
1- zirkonya estetik bir materyal değildir. zirkonya dediğimiz şey opaktır ve eğer translusent zirkonya kullanılmazsa(ki çoğu ulaşabildiğiniz yer kullanmıyor) piyano tuşu gibi dişleriniz olur.
2-ön dişlerde kaplama değil de estetik sorunlar ön plandaysa genellikle lamina tercih edilir.
3-ben her zaman en doğal en estetiktir düşüncesine sahibim. yaptırmadım, yaptırmayı düşünmüyorum kısa vadede.
4-trigeminal nevraljiyi diş tedavisine bağlayan arkadaşın ise bilgisizliğine veriyorum. trigeminal nevralji nörolojik bir hastalıktır. kendini genelde diş ağrısı şeklinde gösterdiği için maalesef piyasadaki diş hekimleri tarafından ayrımı yapılarak tanı koyulamaz.
5-şeffaf plaklarla dişlerin düzeltilmesi 1-3 yıl arası alan bir süreçtir. dışarıdan anlaşılır çünkü günde 20 saat takmanız gerekecek.
  • neverlose  (10.11.18 21:16:18) 
trigeminal nevraljiyle ilgili yazacaktım ama @neverlose da bahsetmiş. diş operasyonlarıyla tetiklenme gibi bi durumu olabilse de tamamen sinirsel bir hastalık ve dişlerinin çekilmesine hiç gerek yoktu haberdeki kişinin. hatta tedavisi de var hastalığın semptomatik şekilde.


  • nundu  (10.11.18 21:35:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.