[]

mutfak dolabında baca deliği açma

120 mm veya 150 mm baca deliği açacağım. evde matkap var. çapı çizip tek tek delerek yapmayı düşünüyorum. daha pratik bir yolu var mıdır bu işin?




 
Matkapin ucuna ahşap panc alacaksın. İstediğin çapta açacaksın deliği


  • etna  (10.11.18 10:36:46) 
120 ya da 150 mm panç matkap parasıdır, tek sefer için gerek yok almanıza.

Dediğiniz yöntem yorar ama işe yarar, estetik kaygısı yoksa hiç sıkıntı olmaz.
  • John Bloor  (10.11.18 10:46:36) 
aspiratör vs. içinse bacasız kullansan?


  • sutlu nescafe  (10.11.18 11:02:15) 
@sutlu nescafe

evet aspiratör. bacasız aspirator diye bir şey olduğunu cevabınla ögrendim ama takacağım yere anca klasik aspiratör olur. tepesinde yükselti olan aspiratörler olmuyor.
  • tabudeviren  (10.11.18 12:03:16) 
m.n11.com iş görür mü denemek lazım çok kalın değilse işe yarayabilir


  • goodz  (10.11.18 12:19:34) 
klasik aspiratör de olsa alacağınız modele göre karbon filtre ile bacasız kullanılabilir. öncelikle alacağınız aspiratör modelini ve bacasız kullanıp kullanamayacaginizi öğrenin.

gerekirse sonra delersiniz?
  • balik kraker  (10.11.18 13:15:56) 
bacasız aspiratör diye bir şey yok. yani var da, bacasız denilen şey o değil. aspiratör denilen alet, hangi türü olursa olsun illa ki havayı çekecek. yani alttan emecek, üstten verecek. ne çeşit aspiratör olursa olsun o delik açılacak.

burada baca diye kast edilen şey evin bacası. yani hani duvarda delik olur, flex boruyu uzatır oraya geçirirsin, aspiratörün çektiği hava bacadan gider. hah bacasız aspiratörde o duvardaki deliğe gerek yok. aspiratörün tepesine denk gelen dolabı yine deleceksin, borusunu yine tepeye uzatacaksın da duvardaki deliğe takmayacaksın. ucuna karbon filtre midir, artık başka bir çeşit filtre midir nedir onu takıyorsun, emdiği havayı baca deliğine vermek yerine tepeden yine ortama veriyor, ama filtre ederek veriyor. bacasız denen o. yoksa tepesini delmediğin aspiratör neyi nereye çeksin?

soruya cevap verecek olursak evet matkapla dele dele yapılabilir. ya da bauhaus'ta falan makine kiralama var. bir tane dekupaj testere kiralayabilirsin. keseceğin yeri çizersin, matkapla dekupaj testere ucunun gireceği tek bir delik açar, testereyi oraya geçirip darrr diye çevire çevire kesersin.
  • kibritsuyu  (10.11.18 18:11:02 ~ 03.12.18 14:41:08) 
ilk deliği delip dekupaj ile kalanı kesebilirsin estetik kaygısı yoksa dele dele gitmek en pratiği


  • basond  (10.11.18 19:09:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.