[]

firefox - geçmişi yok etmek.

firefox kullanıyorum.
kullandığım bilgisayarı annem vs. dahil başkaları da kullanıyor zaman zaman.

ayıp sitelere girdikten sonra da "geçmiş-tüm geçmişi göster-bugün-hepsini seç-sil" diyerek siliyorum tüm geçmişi.
ama sonrasında site adresi girdiğimiz kısma daha önce girdiğim bir sitenin adında geçen bir kelime(birkaç harf) yazdığımda, o daha önce girdiğim site beliriyor orada.

bundan nasıl kurtulurum?
yani öyle bir silmek istiyorum ki geçmişi, kim gelirse gelsin daha önce hangi sitelerde gezdiğimi bilemesin ve bulamasın.

hatta genel olarak böyle bir problemim var. meraklı ablam, bir şeyler bulmak için bilgisayarımı kurcaladığında hiçbir şey gözükmesin.
üşenmem her seferinde tekrar giriş yapar ya da sitelerin adını tam yazarım.
msn geçmişi, site adresi geçmişi, google arama kutusunda daha önce arattıklarım vs vs yok olsun kompile.

var mıdır basit bir yolu?
vardır mutlaka.
nedir?

teşekkürler...

 
ccleaner kurun, çok basittir. böylece hangi browserda olursanız olun çıkarken 10 sn sürecek bir tarama ve bulunan dosyaları silme işlemini tek bir noktadan yapabilirsiniz.

(ccleanerdan prim alıyormuşum gibi yazdım ya)
  • oldu görüşürüz  (16.03.10 05:54:32) 
Eger Firefox'a cok bagli degilsen Google Chrome bu isi harika yapiyor. incognito window seklinde pencere aciyorsun, o pencerede yaptigin hicbir seyi hatirlamiyor.


  • wpi  (16.03.10 08:47:10) 
firefoxda gizli taramayı başlat diyip (ctrl+shift+P)
sonrasında istediğiniz gibi dolaşın pencereyi kapattığınızda yaptığınız işlemlerle ilgili hiç bir iz kalmaz.
atıyorum gizli taramada bir yazıyı kopyala yaptınız. pencereyi kapattıkdan sonra o yazıyı ben bir yapıştiriyim word'e dediniz,onu bile yapmıyor. güzel bir mod yani
  • voiceofthemysteron  (16.03.10 09:51:14) 
ctrl+shift+del yaptıktan sonra detaylara girip hepsini tıkla.

ayrıca ctrl+shift+p yapıp gezersen chrome'daki incondigo window un aynısını elde edersin aynı comboyu bi kere daha yaptığında o gezdiğin sayfalardaki herşey siliniyo ama aklında bulunsun öyle dizmiştim gitti lan! olma
  • yuto  (16.03.10 12:16:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.