[]

3 futbolumsu soru

futbolla yeni ilgilenmeye başladım da;

1) sakallı hakem olamıyor mu? (türkiye)
yani tff kuralları filan olarak soruyorum, memurlarda olmaz galiba ya onun gibi mi acaba diye. yoksa kişisel tercihleri mi hakemlerin? bugün maç izlerken takıldık bir sonuca varamadık, top sakallı hakem de hatırlamadık. nedir işin aslı?

2) diyelim arda turan sarı kart cezalısı konumuna düştü. ertesi maç da ankaraspor maçıymış, mesela. o maç, sanki gs sahaya çıkmış ankara da çıkmamış hükmen mağlup olmuş gibi muamele mi görüyor/arda cezasını çekmiş oluyor? yoksa, oynanmayacağı belli olan maç, 3 puan verilse dahi kart konularında hakikaten oynanmamış mı kabul ediliyor?

3) ceza sahasının orada bir yay gördüm. bir yerde okumuştum, onun bir işlevi yok mu deniliyordu, gereksiz mi bulunuyordu artık ne ise. benim sorum; hem işlevi olup olmadığı, hem de kaleciler degaj atarken bazen oradan sahayı ortalıyor; içimden hep şöyle bir şey geçiyor: degaj şeyderken yayın içine kadar çıkmak meğersem serbest olsaymış? ya da hakemler tolerans gösteriyormuş bilmem ne?

teşekkür ederim.

 
2) hayır ceza o maçta çekilemiyor.

3) oradaki yay, penaltı noktası merkezli çizilen 9.15 metre yarıçaplı dairenin ceza sahası dışına taşan kısmıdır. penaltı da bir duran top olduğu için, o mesafeden yakına kimse yaklaşamasın diye çizilmiştir. kalecinin topu eliyle almasında tolerans gösterilmez.
  • nickim onbes harf  (16.03.10 06:25:12) 
1. sorunun cevabını google'da tff hakem yönetmeliği diye aratırsan bulabilirsin.


  • azwraith  (16.03.10 10:36:56) 
2- oyuncunun gercekten ceza cekmesi gerekiyor. mesela yakin zamanda 2 sene hak mahrumiyeti cezasi alan bir basketbolcu, yurtdisinda bir takimla oynamaya basladi. basketbol federasyonu yurtdisinda oynadigi surenin cezasindan dusulmeyecegine hukmetti.


  • co2s2  (16.03.10 12:30:55) 
1- yaklaşık 10 sene önce çıkan bir kanunla, hakemler görevleri esnasında devlet memuru sayılıyorlar. o yüzden sakallı olmak gibi bir seçenekleri yoktur.


  • rastgelebiri  (17.03.10 01:55:06 ~ 01.04.10 00:09:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.