[]

Villada yaşamanın dezavantajları?

Aparman dairesine göre nelerdir, tavsiye edilir mi biraz da eski bir villa ise?




 
temizlik ve ilaçlama önemli. müstakil evlerde haşerat, bahçe varsa fare vb. problemleri olabilir. su kaynaklarına yakınsa türlü türlü şeyler oluyor. onun dışında ben bir sürü avantaj, az dezavantaj görüyorum. altyapı vs iyiyse oturulur bence.


  • rosencruz  (09.11.18 20:08:40) 
Isıtma ve elektrik giderleri, güvenlik problemleri, sekiz ve dört ayaklı mahlukatlar genel sorunlar. Biraz eski ise de elektrik, su tesisatında sorun çıkabilir. Her şeye rağmen bahçesinde sandalye ile oturmanın, ufacık da olsa bir hobi bahçesine sahip olmanın verdiği keyif çok büyük.


  • fermiparadoksu  (09.11.18 20:29:50) 
bunlara ek olarak, su tesisatı dışardaysa soğuklarda cam yünüyle korumak gerekiyor. bi sene soğuk havadan borudaki su dondu, 4 gun susuz kaldık. ama her şeye rağmen her türlü apartman dairesini döver. gürültü yapma özgürlüğü, rahatlık, komşusuzluk, araba varsa park sorunu yaşamamak paha biçilemez.


  • pide  (09.11.18 20:48:14) 
Temizlik. Güvenlik daha sorunlu olacak diye bir sart yok, daha düzgun bir semtteyse ozellikle ev, apartman dairesine gore. Eski binamda otuz daire vardi, gireni cikani tanimak bir yil sürdü. Müstakil evde, komsularin hepsiyle ilk ayda tanistim. Postami, mektubumu alirlar, bir yabanci kapi onunde olsa haberim olur. Guvenlik icin bir arti olabilir: Apartman dairesinde kopekle yasamak istemiyorduk, eve cikinca icimiz rahat sekilde kopek sahiplendik biz.

Tadilat yapilacaksa, cok pahaliya patlar. Ama uzun sure oturacaksaniz goze alabilirsiniz. Evin eksigi ve sorunu hic bitmiyor, ama ozel alanin olusmasi, bahcesi vs. mukemmel.
  • buf-e kür  (09.11.18 20:49:04 ~ 20:54:03) 
Şehir merkezine uzak olur


  • Delay Fuze  (09.11.18 20:58:46) 
Ikiz villa da degil ayrik nizam ise dadindan yenmez. Ama guvenlik buyuk sorun. Saglam bir alarm sart semte gore.


  • tunaktunaktun  (09.11.18 20:58:52) 
Güvenlik dediğin demir çit ve üstüne dikenli tel ile hal olur. Kimin girip çıktığı belli olmayan, zile basıp evde kimse yoksa kapısı zorlanan apartman dairesinden daha güvensiz değil.

Baharda bahçeyi ve evin etrafını ilaçlamak şart, yazın ortasında tekrar gerekebilir. Etrafta fare için yaşam alanı olabilecek başka yapılar/sahalar varsa fare için de önlemler almalı.

Isıtma sorunu büyük, zemin kat soğuk oluyor. Yalıtım yoksa büyük sıkıntı, yalıtım varsa da zemin katın zemini soğuk olacak.

Çok eskiyse tamiratı eksiği bitmez, sıfır dahi olsa sürekli eksik çıkarır müstakil ev.

Artıları saymakla bitmez, kendine ait bir alan ve özgürlük hissi paha biçilemez.
  • John Bloor  (10.11.18 08:16:04) 
çok yerinde cevaplar verilmiş.

villa denildiğinde ilk aklıma gelen, yukarıda bir şey unuttuğumda hasıl olmuş etrafı tekmeleme isteği. genellikle de üşüdüğümü hatırlıyorum. kalabalık olunursa herhalde daha eğlenceli olur.
  • e haliyle  (10.11.18 10:37:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.