[]

Nokia 5800 kullananlar bi baksa ya..

bir kaç sorum olacak..

1) başka bir telefondan bu telefona geçerken diğer telefondan sim kart ile sms'leri geçirdik 3-5 hamlede. yalnız rehberi önce geçirmediğimiz için mesajların kimden kısmında doğal olarak sadece telefon numaraları göründü. buraya kadar tamam. sonra o numaraları rehberleştirdiğimiz halde şu an neden "kimden" kısmında görünen numaralar "isim"leşmediler acaba?

2) sms'leri tekrar sim karta taşı/kopyala gibi bir seçenek neden yoktur bu merette?

3) ayrıca gerek klasörüm olsun, gerek gelen kutusu olsun, bu taşınmış mesajlar neden kendi orjinal tarihlerine göre sıralanamamaktalar?


şimdilik bu kadar. devam edebilirim. şimdiden çok çok çok teşekkürler. gözümü kırpmadan takip edeceğimdir bu başlığı...

 
3) hocam nedense evet sim karttan telefon hafızasına atılan mesajlarda tarih bilgisi olmuyor. sim karttan transfer sırasında sadece mesaj içeriği alınıyor olabilir. bu yüzden tarih gözükmeyebilir.


  • nickim onbes harf  (16.03.10 05:52:11) 
@nickim onbes harf: aslında tarih bilgisi içinde gizli. nasıl anlatsam. en iyisi bir mesajla örnekleyeyim.

klasöre girdiğinizde, sadece başlık olarak sıralandıkları yerde mesajın tekinin başında 15.03 yazmakta.
mesajı okumak içi tkladığımda tepede 17:33 15.03.10 yazmakta.
mesajın özelliklerine girip "mesaj bilgilerine" baktığımda da;
00:31 17.04.2006 yazmakta.

ve bu "bilinçli olarak silemediğim mesaj" :) şu an gelen kutusunda en üstlerde yer almakta. (tamam yeni mesajlar aldıkta aşağılara inecek belki ama gönül istiyor ki ait olduğu yerde dursun) :)
  • matrix  (16.03.10 12:27:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.