[]

uzun süreli schengen?

Geçen bir şirket aradı, Schengenim olmadığından işe alınmadım. İşe alım yapan kişi de Schengen bulundurmanı tavsiye ederim dedi.

Daha önce 2 aylık almıştım(1 ay gezi için)

1 senelik falan veren ülkeler var mı? Yani alsam ve pasaportta bulunsa, canım isteyince-ucuz bilet bulunca vize düşünmeden gezip gelsem...

Böyle birşey var mı? Ne önerirsiniz?

 
Schengen'in olmadığı için işe alınmama konusu fantastik biraz.

Schengen'in ortalaması 3-6 ay bandında. Peş peşe aynı ülkeden vize alırsın 1-2 sene verenler de oluyor. Keyfi olarak almak da çok mümkün değil, seyahat ve konaklama planı görmek istiyorlar vize başvurusunda. Ayrıca vizeyi aldığın ülkeden giriş yapmazsan sorun yaşama ihtimalin bulunuyor.
  • cakabo  (09.11.18 16:39:53) 
Hiç öyle şeyler kalmadı artık. En mantıklısı düzenli olarak başvurup süreyi arttırmaktı ama artık şans biraz. En sonunda 2 yıl alan arkadaş bile şimdi başvurduğunda 3 ay aldı.


  • whoosie  (09.11.18 16:40:36 ~ 16:46:03) 
1 yıllık aldığım ülkeye tekrar başvurup 3 aylık aldım. Peşpeşe olayı çok geçerli değil artık sanıyorum.


  • monogram  (09.11.18 16:44:19) 
Eleman "Schengen yok" diyerek element uydurmuş bence.


  • helenart  (09.11.18 16:49:38) 
ne guzel ne rahat soyluyorsun oyle...


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (09.11.18 16:53:25) 
hollandadan 5 senelik schengenim var, zaman içinde artırdılar. sallıyorum önce 3 ay, sonra 6 ay sonra 1 yıl, 2 yıl, 5 yıl gibi...
başka etkenler de var ama vize geçmişi, giriş çıkışlar çok değilse uzun süreli schengen almak nerdeyse imkansız.
işe alınmanıza etkisi iş görüşmesine gitmek için olabilir ki onun ilk aşamalarını da skypla falan hallediyorlar yoksa zaten çalışma vizesi ayrı olacağı için direkt bir sebep olmamıştır sanıyorum.
  • asisamus  (09.11.18 17:11:55) 
"schengen"i değil de, çalışma vizesini kast etmiş olabilirler mi? schengen'in olsa da çalışma vizesi için hiçbir şey değişmeyecek aynı prosedürle beraber geçerli çünkü


  • zipf  (09.11.18 17:38:46) 
Shengenim varken birçok yere başvurdum bir işe yaramadı. Sallamış bence.


  • geçerkenugradım  (09.11.18 20:02:30) 
5 senelik vizesi olanlari biliyorum almanya'dan ama bir ayagi yurt disinda olan tipler, cok sik gidip geliyorlar.


  • cooperr  (09.11.18 20:51:45) 
Schengen'in olsa da turist olarak alabileceksin ki bu da çalışma izni içeren bir şey değil. İkcı tırt ya da almama bahanesi olarak kullanmış vizesizliğinizi. Kabul etseler zaten 1 aya çıkartırlar izinleri her bir şeyi.


  • mor.inek  (10.11.18 01:14:47) 
arkadaşlar benim anladığım kadarıyla ''schengenin olsaydı hemen seni gönderirdik, çalışma iznin çıkana kadar o şekilde çalışırdın'' dedi. tabi böyle birşey olabiliyorsa-yasalsa. zaten tecrübemim yetmeyeceği bir iş idi o yüzden pek takmadım.


  • megacracker  (10.11.18 02:52:47 ~ 02:53:40) 
Dediğin şey şöyle yasal olabilir: Vize ile o ülke topraklarındayken çalışma iznine başvurduğunda başvurun sonuçlanana dek çalışabiliyorsun (Bkz: İsveç) Yani bekleme süresi boyunca çalışmana izin veriyor ülke.

Öyledir belki.
  • monogram  (12.11.18 15:43:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.