[]

Adil Kullanım Kotası'nda son durum nedir?

31 Aralıkta sona erecek artık diye biliyorum. Sonrası için ferahlayacak mıyız? Sonrasında da başka bir saçmalık çıkardılar diye hatırlıyorum ama emin değilim. Eve internet bağlatacağım, hangisini seçeyim, 31 Aralık'a kadar bekleyeyim mi? Nasıl yapalım?




 
kotalı internet gelecek. turknette kota veya akn yok. şu an için en mantıklı seçenek o gözüküyor.


  • sutlu nescafe  (09.11.18 12:45:31) 
Kablonet nasıl?


  • rahip janick  (09.11.18 12:46:10) 
@sutlu nescafe, var olan kontratlar ne olacak peki? Atiyorum 150GB AKN'm var. Onu 150GB kotali yapacaklar halleri yok herhalde?


  • sen de başını alıp gitme ne olur  (09.11.18 12:52:39) 
@sen de başını alıp gitme ne olur, AKN'nin adı değişip kota oluyor.

www.donanimhaber.com
  • fermiparadoksu  (09.11.18 12:57:35) 
Yemin ederim en sonunda dağa ormana yerleşip kurtulacağım bu çileden.

Hangi operatörü seçmek lazım, tavsiyesi olan var mı peki?
  • rahip janick  (09.11.18 12:58:29) 
ben kablonetteyim hala. onlardan bir ses seda yok.
@sen de başını alıp gitme ne olur
turk telekom aynen öyle yapacakmış. 150gb kota yapacak. bittikten sonra da ekstra paket tanımlayıp hızı azaltacaklarmış. ücret almadan. saçma sapan işler yani.
  • sutlu nescafe  (09.11.18 13:04:25) 
@rahip janick, hiçbiri tavsiye edilecek kadar kaliteli değil. ADSL altyapısı, turknet'in çok küçük bir kısmı hariç, TT tarafından sağlanıyor. ADSL şans işi. Fiberde işler daha net. Superonline ve Kablonet bu işin en büyükleri. Ancak sorunsuz mu, değil. Kablonet'te durup dururken kesintiler çok yaşanıyor.

Türkiye'de internet sorununun çözümü ya hiç kullanmamak ya da alıp başını gitmek. :)
  • fermiparadoksu  (09.11.18 13:05:07 ~ 13:05:42) 
Türk telekomda "kotaya dönüşecek" derken, para kitlemeyecekler galiba sadece "ücretsiz ek paket" sunacaklar düşük hızdan. Para almadıkları için buna bile şükredeceğiz herhalde.

AKK kalkacak full hız olacak derken gece 2-8 muhabbetini kaldırırlarsa kötü bile olacak bizim için.

Halbuki 2 yıl da süreleri vardı altyapı iyileştirmek için. Kimse bir şeyi geliştirmek istemiyor. Rezalet.

janick, kablonet eğer orada sorunsuzsa ona bakabilirsin. 6 yıl önce kullanıyordum memnundum, son fiyatlarını bilmiyorum tabii. Ama günlük turbo paket vs. 5 lira verip deli gibi hızlandırma seçenekleri gelmiş onlar süper. Ayrıca kablonet ayrı hat işte, vodafone vb.'nden alacağın adsl hizmeti yine türk telekom altyapısını kullanacak.
  • nhk ni youkosu  (09.11.18 14:11:49 ~ 14:14:03) 
@nhk ni youkosu, kablonet altyapısı yokmuş. Vodafone'a kaldık.


  • rahip janick  (09.11.18 14:29:43) 
Özür dileyerek kaynak yapıyorum. Akk kalktıktan sonra üstteki bazı arkadaşların dediğine göre getirilen kota sistemiyle kotayı aşınca ücret ödemeyeceğiz. Doğru mu anladım?

Yani hani şu 4 gb kotayı geçince fatura şoku yaşadığımız mağara devrine dönmeyeceğiz değil mi? Ya da ta o zamana gitmeye gerek yok, şu anki mobil internete benzer bir hâle getirirler mi? Kotayı aşınca faturanın coşması, ek paket alma falan?
  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (09.11.18 15:04:55) 
@İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi
turk telekomun dediğine göre kota aşınca ücretsiz ek paket tanımlanacak.

  • sutlu nescafe  (09.11.18 16:01:08) 
@ sutlu nescafe Türk Telekom diyince insanın güvenesi gelmiyor. Bakalım gerçekten öyle mi olacak?

Ayrıca adamlardaki " O hız düşecek. " inadı da takdir edilmeli.
  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (09.11.18 16:33:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.