[]

Oyuna baslamak ama nerden, hangisinden?

Arkadaslar ben hunharca strateji oyunu oynamak istiyorum ama hayatimda hic oynamadim. Gunde 4-5 saati falan alsin istiyorum ama bu oyunlar bana biraz karmasik geliyor. Ne tavsiye edersiniz konuyla ilgili? Tesekkurler.




 
Strateji oyunları harala güreşe girilecek türden oyunlar değil. Oyun oynamaktan daha fazla süre bir şeyler okumak, öğrenmek, çok deneyip, çok yanılmak gerekiyor.

Civilization güzel, bir incele. Gerçekten karmaşık. Ders çalışıyormuş gibi mesai lazım.
  • fermiparadoksu  (08.11.18 21:36:01) 
Bence zirveden başla ve europa universalis iv oyna. İkinci dünya savaşı isterim dedsen hearts of iron iv de olabilir ama onla ilgili çok bilgim yok.

Eu4 strateji oyunlarının zirvesi bana göre ve gerçekçiliğin zirvesi. Karışıklık seviyesi en yüksek strateji oyunudur muhtemelen ama çok da zevkli. Tavsiye ederim
  • nundu  (08.11.18 21:37:45) 
Company of Heroes
Wargame serisi
World in Conflict

Bunların hepsinde de aksiyon bir an olsun düşmüyor. Bi oturunca kaç saat kalkmazsın.
  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (08.11.18 22:24:26) 
civilization serisi, ve serinin en iyisi olan civ 6'yı öneririm. uzun uzun anlatmayacağım , civ dünyasına girersen başka bir strateji oyunuyla ilgilenmeyi düşünmezsin.


  • fucking machine in my head  (08.11.18 23:17:20) 
biz bu sevdaya age of ile başladık. daha sonra command and conquers serileri ile devam ettik. arada empire earth gibi oyunlar oynasakta kalıcı olamadılar yeni nesilde çıkan company of heroes, civilization ve europa universalis serileri ise son zamanların gözdesi oldu.

ha ben arada hepsinden azar azar yine oynuyorum :( ama hiç birisi bir red alert 2 tadı vermiyor. onun yeri bende bambaşka.
  • belkider  (08.11.18 23:44:20) 
Total war serisinin empire total war oyununu çok oynuyordum iki üç yıl önce. komplike değildi ve keyifliydi.


  • biravekahve  (08.11.18 23:50:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.