[]

sunumda terledim :(

bugünkü sunumumun video kaydını, sunum yaptığım 15 kişiyle birlikte izlerken, koltuk altımın inanılmaz terlediğini ve gömlekteki korkunç görüntüyü görünce çok şaşırdım. çünkü normalde koltuk altım asla bu kadar terlemez. heyecandan oldu diye düşünüyorum.

kimse bir şey demedi tabi. ama ben videoyu izledikten sonra bu konuda açıklama yapsam mı yapsam da ne diyeceğim diye çelişkiye düştüm. bir şeyler söylersem farkındalık yaratır mıydım acaba? siz olsanız bir şey der miydiniz? biraz pişman oldum. :( çok mu büyütüyorum?


 
Herkesin başına gelebilecek bir şey. Sunum yapan kişiyi bu durumda görsem kötü düşünmek yerine destek olmak adına çaba sarf ederim.

Takmayın kafanıza. Açıklamaya lüzum olduğunu düşünmüyorum.

Ayrıca: www.psychologytoday.com
  • fermiparadoksu  (08.11.18 17:45:07) 
Sakin ol :) Ben olsam hiçbir şey söylemezdim, çoğu insan terliyor. Ayrıyeten sunum gibi ekstra bir olay söz konusuyken... En fazla ne diyecekler ya da ne düşünecekler? O kadar dikkat çektiyse bile yarına unutulur. İnsanlık hali


  • noraliya  (08.11.18 17:47:21) 
aman hocam insanların hayatta aklına gelmeyecek bir konuyu kafalarına kazımış olursunuz. açıklamaya filan gerek yok, gayet normal bir olay.


  • cedex  (08.11.18 17:52:58) 
arkadaşlar normalde terlemem ama o gün heyecandan şey olmuş mu diyeceksin? ay yok artık.


  • elorelia  (08.11.18 17:52:58) 
çok büyütüyorsun, hiç canını sıkma. çoğu insan için sunum yapmak büyük gerginlik ve heyecan sebebi. böyle bir durumda ben yalnızca sunum performansını, ne kadar iyi hazırlandığını vs. değerlendirirdim ki bu noktalarda "heyecan payı" bırakırdım - hiçbirimiz her gün 10 kez sunum yapmıyoruz. heyecandır, hatadır, aşırı terlemedir, kızarmadır vs. olur bunlar.

niye gerildiğini veya kötü hissettiğini çok iyi hatırlıyorum, kimse kendisini videoda öyle görmek istemez ama takılma. açıkçası şu durumda açıklama yapman asıl tuhaf şey olur diye düşünüyorum. problem yok.

alâkasız olarak şöyle bi' şey söyleyeyim... bizim sınıfta ultra çekingen bir çocuk var. neredeyse asla göz teması kurmaz, derste konuşması gerektiğinde bile acayip kızarır. bu eleman ne zaman sunum yapması gerekse çıktı çatır çatır yaptı, hiç diğer pek çokları gibi bahane aramadı ya da kaçmadı; çok tuhaf bir şekilde herif başbakanmış gibi konuştu, anlattı, gitti yerine oturdu.

velhasıl hepimiz çekiniyoruz, geriliyoruz ama genelde çoğumuz sunumları da gayet normal bir şekilde yapıp bitiriyoruz; kimse arkamızdan "gerizekalıya bak ne biçim terledi" demiyor, aksine genelde bir şey söyleniyorsa bu olumlu oluyor.

o yüzden bence açıp tekrar izle, tere falan hiç takılma, "NE BİÇİM SUNMUŞUM BE TEHEEY" diye sevin, kendinle gurur duy. ne olacak terlemişsen, insanlık hali, ne yapabilirsin? kime ne zararı var üstelik? İT ÜRÜR KERVAN SUNAR, HATERS GONNA HATE
  • der meister  (08.11.18 18:01:47) 
ben sunumlarda neler yaptığımı anlatsam kariyerim biter herhalde.

sıkıntı yapma.
  • passion rules the game  (08.11.18 18:33:16) 
Bisey soylemene gerek yok arkandan sunumda terleyen adam diyorlar zaten.


  • acemi  (08.11.18 18:48:07) 
bu durum artı puandır. profesyonellerin gözünden kaçmaz.
bu kadar terlemeniz, konuya çok özendiğinizi ve olayı ciddiye aldığınızı...

abi şaka yaptım kusra bakma :D bu sıra aşırı doz mülakata giriyorum :D
bişi olmaz ya vücudun doğal bir tepki vermiş :)
  • güneyli çocuk  (08.11.18 19:19:46) 
bi dahaki sefere ona uygun bi renk seçin bari, belli olmasın.

not: terlediğim için neredeyse tüm kıyafetlerim aynı renkte. gerçi ben abartıyorum, napayım sjdkdkdd
  • nice tnetennba  (08.11.18 19:29:12) 
iyi ama terlemek zaten normal insanların sürekli olarak yaşadığı sağlıklı bir durum. saunaya bile giriyoruz şarıl şarıl terlemek için.:) insan vücut sıcaklığını düşürmek için sürekli terleme halinde zaten benim bildiğim.

bi de ter kötü kokan bi şey değil aslında. yıkanmayınca olur ne olursa.

sonuç olarak ter anormal ve kirli olan 1 şey değil, utanmaya gerek yok.

he ama tabi seçeneğim varsa koltuk altımı gizlerim böyle bi durumda yine de :d
  • ssiradanbirigibi  (08.11.18 19:30:27 ~ 19:32:02) 
Viole sana bir önerim var.
Kadın günlük pedini gömlek koltukaltına yapıştırabilirsin.
İstersen önceden dene gör. Ter hiç dışarı çıkmaz. Sunumdan sonra da atarsın.
  • fasulyek  (08.11.18 20:03:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.