[]

Dava açıcam ne demek

Merhaba

2 gun once trafikte seyir halinde ilken bir araca yandan çarptım kiralık bir araç ile. Adam Sigorta beklemiyorum serviste yaptırıyorum Sigorta ister karsilasin ister karsilamasin diye mesaj atmış

Bu ne anlama geliyor? Dava edilen ben miyim sigorta şirketi mi? Be Davasi acmayi planliyor acaba tazminat mi?

Tesekkurler

 
senin sigortan varsa, karşı tarafın da Kasko varsa senin sigortandan alır zaten ödemeyi. Gerekli işlemleri servis takip eder.
Senden kaza tutanağı, poliçe vs isteyecekler o kadar.

  • neymis  (08.11.18 07:30:13) 
Dikkatli ol:

Kaza kusuru sende ise doktordan rapor alıp sana tazminat davası açabilir. Sırf bu işlerden para kazandırmak için ortada köstebekler dolaşıyor. Kazaya bağlı olarak psikoloji doktorundan 1 hafta çalışamaz raporu alması yeterli. Kansız insan çok.. sürekli ara adamı peşini bırakma. 9 ay sonra zaman aşımına düşer bu konular
  • kanlakarisikyagmur  (08.11.18 07:46:12) 
  • neymis  (08.11.18 08:18:57) 
Polis çağırdık tutanak tutmadı demiştiniz. Polis gelmiş ve tutanak tutmamış ise, taraflardan o an için şikayetçi olan, alkollü olan veya ölüm/yaralanma yoktur.

Siz tutanağı tuttunuz. Adam herhalde arabayı trafik sigortasının anlaşmalı olmadığı bir servise götürdü ve orada yaptırmaya karar verdi. Bu durumda o ödeme yapacak ve büyük ihtimalle sizin trafik sigorta şirketinizi o parayı tahsil edebilmek üzere dava edecek.

Siz hiç ses çıkarmayın ama elinizde kaza tutanağı, aracın ruhsatı, trafik ve kasko poliçelerinin bir kopyası bulunsun. Yoksa dahi bence kiralama şirketinden rica edin. Vermezlerse noterden resmi olarak bu evrakları istediğinize dair yazı yollayın.
  • malheiros  (08.11.18 10:13:43) 
Bi bok olmaz. Gitsin açsın. Tzmm sigortası karşılar değer kaybını da hasarı da. Araç 3 yaşından büyükse ve orijinal parçayla onarım yaptırdıysa trafik sigortası eşdeğer parçayı karşılayacağından aradaki fark da ona girer hatta.


  • Delay Fuze  (08.11.18 21:11:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.