[]

okuma ritüelleriniz var mı?

"serin sonbahar akşamları yağmur damlalarının teneke damları dövmesinin sesini yanan şöminede çıtırdayan at kestanesi kabuklarının sesi bastırdığı vakitlerde tütsülenmiş parşömen kağıtlarının kokusu da odayı sarmadan kitap okuyamam"

gibi ritüellerden bahsetmiyorum tabii, ama kendinizce yaptığınız ve bundan hoşlandığınız kitap okuma alışkanlıklarınız var mı? varsa nedir?


 
Hicbir okuma rituelim yok. Merak ettigimi acar okurum. Oyle romantizme bulasmam.
6-7 sene once metrobus rituelim vardi metrobuste okurdum sabah ve aksamlari artik metrobuse de binmiyorum. Zaten bir sey okursam dijitalden.

  • stavro  (07.11.18 20:31:50 ~ 20:36:47) 
Yok.
Okumak istiyorsam ya da okumam gerekiyorsa açıp okuyorum. Sadece düşünce/kuram kitaplarında yarım saat sonra uyku bastıracağını bildiğim için çay kahve ictikten sonra okuyorum. İçecekle okuma eylemini sanırım aynı anda yapamıyorum ben. O icecek soğudu mu, dokülse nerem yanar düşüncelerinden dolayı elinde kupayla kitap okuma olayim yok.

  • Amaranta ursula  (07.11.18 20:40:28) 
Ritüelim yok.
Ama bir tatil günüyse eğer ve ilginç bir kitap okuyorsam bütün gün okumayı seviyorum. Kindle yastığımın yanında oluyor zaten, uyanıp kaldığım yerden devam edip, kahvaltıda vs okumaya devam edip, sonra bir kahve yapıp okuyarak vs. günün çok büyük kısmını böyle geçirmek hoşuma gidiyor. Tabii ancak yaz tatilinde falan bu kadar boş vaktim oluyor.

  • sopiro  (07.11.18 20:42:10) 
anlaşılması zor kitapları sabahları okurum aklıma daha iyi giriyor.


  • for day to break  (07.11.18 20:44:10 ~ 20:44:30) 
Evde okuyamıyorum bir süredir, uykum geliyor. Kışın sahil kenarına gidip bir yandan üşüyüp bir yandan okumayı geçen kış çok sevmiştim, bakalım bu kış olacak mı.


  • Bruce  (07.11.18 21:10:51) 
Yok. Eskiden gürültülü ortamlarda ve otobüs, metro vb. yerlerde okuduğumu anlamazdım ama zamanla alıştım. Işık olan ve uygun sıcaklıkta herhangi bir yerde okuyabilirim.


  • battal gemalmaz  (07.11.18 21:16:33 ~ 23:18:01) 
Yok.
Devamını da yazar mısın merak ettim.

  • [GODDARD]  (07.11.18 21:42:20) 
Ben gece herkes uyuyunca kitap okurum. Gecenin sessizliğinde kitabımla sohbet ederim.


  • ovungec zeus  (07.11.18 21:44:08) 
Üniversite icin zaten sürekli okuma yapmak zorundayim. Odamda calisma masamda okurum, not alirim. Evin baska yerinde, kanepe üzerinde vs. makale, "ciddi" bir kitap okuyamiyorum; uyuyakalirim.

Kendim icin, sabah okuma yapmaya basladim birkac aydir bahcede sabah günesine karsi. Kis gelince ne olacak bilmiyorum. Sabah okumak iyi geliyor, kendim icin bir sey yaptigimdan emin sekilde gune basliyorum.
  • buf-e kür  (07.11.18 23:15:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.