[]

Irkçılık

tüm tarihi süreçleri boyunca hiçbir zaman ırkçılık olayları yaşanmamış bir ülke var mı? kendilerinden olmayanları bir gece yarısı öldürmeyen/yakmayan/ortadan kaldırmayan milletler, toprak parçaları var mı?




 
Ezidiler diyecegim ama derinlemesine bilgim yok.


  • dougsampson  (07.11.18 14:38:55) 
Yoktur muhtemelen, çünkü kendinden olanlarla bir olup kendinden olmayanlara ön yargılı olmak taa antik çağlardan gelen bir hayatta kalma içgüdüsü. Ha tabi içinde bulunduğumuz çağda geçerliliğini yitirmiş ama geçmişte hep öyleydi.


  • Haldamir  (07.11.18 14:43:22) 
yezidiler cevabina katilarak guldu, kendi cografyanda amerikan propagandasina dusmek buna denir. bahaha!
zamaninda dincileri rusyaya karsi boyle yagliyip yogurtluyorlardi, simdi sira bunlarda...
irkcilik sorusu ise imkansiza yakin herhangi bir toplumda irkcilik olmamasi, yine iyimser davranalim, belki amazonlarda medeniyete acilamamis kabilelerde falan bir ihtimal olabilir. fakat sirin sapsik fin ler bile laponlari mahvetmisler, yani keske dunya bayram olsa. birakin homo sapiensleri kendi arasinda olanlari, neanderthalleri oldurmusuz yerlerini almisiz.
hatta insanin en iyi dostu kopek degil mi? hayvansever bir insanim, dogs are the best people kavramina inanirim, fakat insanliga en yakin canlilardan birisi kopekler oldugu icin bazi semtlerde kopekler birlik olunca kendilerini kaybedip birseylere saldiriyorlar, bu klasik insan davranisidir. yani sehirlerde basibos kopek sorunu hayvan sorunu degil insanlasmis hayvan sorunudur. insana cok yakin oldugunda hayvanlarin bile ahlaki bozuluyor.
  • mavicorap  (07.11.18 18:08:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.