[]

Mail order nedir?

Merhaba

Bu msil ırder nedir acaba? Kredi kartı seçeneklerinde var. Hiç kullanmadım kapatmalı muyum acaba?


 
  • apdulera  (07.11.18 02:17:51) 
Bir esnaftan alışveriş yaptın o da karttan çekim yapacak ama internet üstünden o zaman mail order açık değilse kart çekim yapmıyor


  • musmus  (07.11.18 02:18:05) 
fiziksel olarak karta veya kart şifresine ihtiyaç duymadan, sadee kart numarasını girerek çekim yapma işlemi.

bunun bir formu var. dolduruyorsunuz, bayaa kredi kartı numarasınıi tarihini falan girip çekilecek tutarı yazıp imzalıyorsunuz. bu kağıdı çekim yapacak kişiye gönderiyorsunuz. olayın "mail" denen kısmı bu. çekim yapacak kişi de bu bilgiler ile çekim yapabiliyor.

internetten alışveriş yapmak ile aynı şey değil. itiraza son derece açık bir sistem. itiraz ettiğinizde karşı taraf o kağıdı gösteremezse paranız iade edilir.

güvenliğinden her zaman şüphe duymuşumdur.
  • kibritsuyu  (07.11.18 07:43:47) 
En önemli özelliği şu: diyelim 5 bin liralık alışveriş yapıp 5 taksitte ödeyeceksiniz. Ama kart limitiniz 2 bin tl. Bu sistemde karttan 5 bin tl hepsi çekilip taksitlendirilmiyor. Her ay sadece bin tl çekim yapılıyor. Ancak riskleri var. Kart bilgilerinin tamamını vermek zorundasınız.


  • ground  (07.11.18 08:28:19) 
Genel olarak kartlar pos cihazıyla okunduğunda geride bir kopya kalmaz. Mail order olduğunda kartın tüm bilgilerini kağıda vs yazıp veriyorsunuz. Esnaf iyi niyetli olsa bile o bilgiler ne kadar güvenli saklanacak? Ödeme alınınca imha edilecek mi? Oradaki bir işçinin eline mi geçecek? Ya da esnafın o bilgileri girdiği bilgisayarda virüs mü var? vs vs nedenle ilkel ve uzak durulması gereken bir yöntemdir.


  • mikro patlama  (07.11.18 08:40:36) 
Tamamdır teşekkürler

Bunca senedir kredi kartı kullanıyorum hiç işim olmadı. Kapatmayın mail orderi
  • mertozkoy  (07.11.18 08:59:16) 
Aslında güvensiz değil, mail order ile de işlem yapıldığında cep telefonunuza sms gelir ve siz o sms'i satıcı ile paylaşırsınız.

Satıcı sms sistemini kullanmadan da işlem yapabilir, ama o zaman sizi değil kendini riske atmış olur.

"Bu alışverişi ben yapmadım" dediğiniz an banka işlemi kartınıza iade eder, satıcıdan da o parayı keser. Satıcı için sms olmadan işlem yapmak riskli.
  • John Bloor  (07.11.18 09:05:37) 
kredi kartını her türlü online alışveriş, mail order vb. şeylere kapatmak lazım. Sanal kart kullan geç.


  • bobinhoo  (07.11.18 10:26:01) 
"Bu alışverişi ben yapmadım" dediğiniz an banka işlemi kartınıza iade eder, satıcıdan da o parayı keser.

şöle denmiş ama, o kadar kolay değil. 120 iş gününü bulabilir iade. büssürü form doldur vs. derdi çok.

mail order gerektiren durumlarda sanal kart oluşturmak daha sağlıklı. diğer türlüsü sıkıntı.
  • spirit crusher  (07.11.18 11:56:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.