[]

Wordpress uzmanlarına bir soru

arkadaşlar selam.

şimdi bir site kuracağım wordpress.
bu sitede; filmler olacak, oyuncular olacak ve haberler olacak.

haberler; filmler ile bağlı olacak. yani haberi girerken ben filmi tagleyebileceğim.

filmler ise oyuncular ile bağlı olacak. yani ben oyuncuları filmlere ekleyebileceğim.

X bir filme tıklandığında o filme ait varsa bir açıklama, oyuncu bilgileri ve filme ait haberler gelecek.

oyuncuya tıklandığında; o oyuncunun oynadığı filmlerden bir tanesine dair haberler sıralandıysa onlar gelecek.

konsept bu aslında.

----

benim sormak istediğim şey ise şu: ben bunu nasıl bir mantıkta ypamalıyım?
oyuncular ve filmleri "etiket" olarak eklersem bence çok saçma olur veya bunları birer yazı kategorisi olarak eklersem de doğru olmaz. hiyerarşisi yanlış olur.

peki ben bunları nasıl eklemeliyim? ne olarak?
böyle bir ilişkiyi yaratabilmek için bunları neye tnaımlamalıyım?

 
Merhaba
veritabanı kullanacak mısın?

  • kabloescobar  (06.11.18 19:29:02) 
wordpresste veritabansız nasıl iş yapabilirim ki zaten?


  • tchuck  (06.11.18 20:00:18) 
O zaman 4 tablo gerekiyor.
1.Tablo: oyuncuid ve filmid'sini tuttuğun bir tablo, ismi oyuncufilm olsun. 2.Tablo oyuncu id, isim bilgileri oyuncu için ne tutmak istersen fakat oynadığı filmlerin filmid'leri oyuncufilm tablosunda olacak. 3. tablo haber tablosu 1 haberin sadece 1 filmi olacağından hareketle haberid, habericerik, diger bilgiler gibi ve filmid. 4. tablo film tablosu. id, filmadı gibi tutmak istediklerin. filmdeki oyuncuların id'leri oyuncufilm tablosunda olacak. Bu şekilde bir şeyler oluşturabilirsin.

  • kabloescobar  (06.11.18 20:03:10) 
sorun bu değil aslında zaten, sorun bunu wordpress admininde yönetecek şekilde işlem yapmak.
custom bir şey yazmadan veya minimum düzeyde yazarak.

  • tchuck  (06.11.18 20:06:54) 
eğer yazılımını kendin yapmayacaksan r10.nette bu tipte wordpress eklentileri mevcut, teması ile 100-150 lira arası

www.r10.net

www.r10.net

www.r10.net
  • Northern Mariner  (06.11.18 20:37:12) 
anladım hocam bende şu anda dizi sitesi yazıyorum ve advanced custom fields kullanıyorum. bi field yaratıyorum sonra sayfaya atıyorum, ardından yazı eklerken tıpkı yazı yazarken aşağıda sana boş kutu vermesi gibi ekstra bir yer ekliyor yani amacına uygun şekilde wordpresi genişletiyorsun. o field orada göründüğünde ve oraya bir şey yazdığımda o yazıda (benim için dizide) o yazmış olduğun şey gidiyor. ister resim ister yazı ister url olsun 1251241 tane field var çok gelişmiş bi sistem yapmış adamlar. ben bu eklentiyle tüm hiyerarşiyi çözdüm yani.. bende pro versiyonu var istersen atayım sana kur. youtubeda da anlatımları var bi denemende fayda var kullanmayacaksan bile.

edit: bu arada kendime dizi sayfası, bölüm sayfası gibi yazı kategorileri oluşturdum içerikleri farklı bunu da ayrı bi eklentiyle çözüyorum istediğin template'e geçiş yapıyorsun ve yazı kategorine göre o template'i çekebiliyorsun. yani yazı ekleme sayfanda fazlalık yaratmadan işin kadar olan kısmını bulundurabiliyorsun.
  • tabii lan manyak mısın  (06.11.18 20:52:28 ~ 20:54:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.