[]

ev sahibi depozito meselesi

bir yıllık sözleşme yapmıştım, 3. ayında çıkmak zorunda kaldım aniden olduğu için depozitoyu kiraya da saydıramadım. ha verdim ha verecem derken başkasına sattık o versin demeye başladı ev sahibi, yenisi de vermem ben mi kiraladım sanki diyormuş ne yapabilirim? bir de aceleye geldiği için kirayı elden ödedim, sen kiranı vermedin diye bilir mi ev sahibi? Elden aldığı için maliyeye şikayet edebilir miyim?




 
Bir bardak soğuk su ikram edebiliriz size. Ev sahibiniz daha da vermez depozitonuzu


  • eylul  (06.11.18 14:52:38) 
Vermez zaten de ben verebildiğim kadar zarar vermek istiyorum.


  • gozlugunuarayanadam  (06.11.18 14:55:40) 
Yenisi versin denir mi? Olur mu öyle saçmalık? Sonuçta parayı alan, eski ev sahibiniz. Sözleşmeyi yaptığınız emlakçıya gidin, durumu anlatın, arabulucu olmasını isteyin. Yoksa, yasal işlem ve icra takibi başlatacağınızı belirtin. Biraz gözleri korksun. Sözleşmedeki depozito için, icra takibi de başlatabilirsiniz tabii, ama önce bu şekilde halletmeye çalışın.


  • agluna  (06.11.18 14:57:56) 
sözleşme bitmeden aniden çıktığınız için üstüne su içmelisiniz. bizim de başımıza geldi, üstelik ev sahibi araştırmış, "işi yokuşa sürmeyin sözleşme bitene kadar kirasını bile ödetirim size istersem" demeye getirdi. gözleri korkmuyor çünkü yasalar bizim istediğimiz gibi işlemiyor. ev sahibinden onaylı fesih imzalatarak çıkmanız gerekiyordu.

elden verdiyseniz size iftira bile atabilir evet. işler pisleşmesin suyunuzu için oturun yapacak bişi yok.
  • ninotevtidze  (06.11.18 15:09:04 ~ 15:12:09) 
Sürekli bıktırasıya kadar ara
Hakkın o senin ve yedirme
Ne kadar dişli oluraan o kadar çabuk alırsın.
  • fasulyek  (06.11.18 15:09:44) 
nereye şikayet edersen et kafasında adam, başkasına da kiraya vermiş zaten çoktan


  • gozlugunuarayanadam  (06.11.18 15:12:25) 
çıkarken yazılı anlaşma yapmadıysanız ev sahibi de uğraşmak isterse tüm bir yıllık kirayı dahip icra yolu ile talep edip, alabilir.

kirayı elden vermeniz de aleyhinze.

yani adamın elindeki hukuki kozlar daha fazla.

sizi haksız yapmıyor tabi bu ama bu riski alıp almayacağınıza bağlı yaptırım uygulayabilirsiniz.
  • patates  (06.11.18 15:51:43) 
Erken çıkarak zaten sözleşmeyi tek taraflı fesih etmişsiniz, bu durumda yasal yola başvursa en az 2-3 aylık kirayı tahsil ederdi sizden. (sözleşme bitene kadar kalan süre değil, evin 2-3 ay içinde kiraya verilebileceği hükmü var)

Yani aslında zararda değil bir kira kardasınız bu tarafından bakarsanız.

Gerçi insandan insana değişir, ben depozitoyu verdiğim gibi kirayı ödeyip ayı doldurmadan çıktıysa kalan günlerini hesap edip kiradan geriye bile ödüyorum.
  • John Bloor  (07.11.18 09:59:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.