[]

iş yerinde fiziken bulunmak

diyelim ofiste bulunmanızı zorunlu olarak gerektirmeyen bir işiniz var (ama yine de her gün ofise gidiyorsunuz). bir gün işi teknik olarak fiziksel etmenler sebebiyle yapamayacağınız bir durum oluşuyor (belirsiz süreliğine sistemsel bir arıza yaşanıyor diyelim) o anda ofiste veya baska herhangi bir yer bomboş oturacaksınız. sistemin gun içinde gelmesi olası ama gelmeyebilir de. bu durumda bilgisayarınızı alıp eve gitmek için yöneticiden izin istemeniz (sistem düzeldiğinde evden işe devam edebilmek için) yöneticinize niye batar (yönetici de aynı sebepten ofisten ayrılmış)? buz gibi ofiste bomboş oturmanın mantıklı açıklaması nedir? yöneticim açısından farklı bir bakış açısıyla bakmaya çalışıyorum, yine de dünyanın en saçma şeyi gibi geliyor, bi de size sorayım dedim.




 
Birisi gelip departmana bakarsa herkes nerede demesin diye birinin kalmasını istiyor olabilir.

Kendi gidip seni ofiste bırakması bence de saçma.
  • cakabo  (06.11.18 13:06:25) 
diger insanlar ofiste zaten, benim evim cok yakin oldugundan eve gecmek istedim buz gibi ofiste oturmamak icin.


  • in vino veritas  (06.11.18 13:07:36) 
diğer insanlara haksızlık olacağı için olabilir. evinin yakın olması iyi niyet açısından değerlendirme kriteri olabilir ama bu durumda fesatlık yapmak isteyenin "nolcak ben de gideyim evime, ben de taksiyle hemen gelirim. en kötü yarım saat geç gelirim ne oturucam soğukta" demesine engel olmaz. herkesle aranız iyiyse, kimse itiraz etmeyecekse, küçük bir ofisse izin verilebilirdi ama o riski göze almak istememiş olabilir yönetici.


  • Bruce  (06.11.18 13:10:39 ~ 13:10:58) 
@bruce, o zaman kendisi de otursun ofiste o niye gidiyor :) sebep buysa yaptigi ayrica sacmaymis. onun eve gidene kadar gecirecegi sureden daha kisa suruyor benim eve gidip donmem :)


  • in vino veritas  (06.11.18 13:14:30) 
Cunku sana para odedigi icin seni orada gormek ister isverenler bizim memlekette.
Ote yandan Bruce'un dedigi mesela var bir de. "Kendisi de otursun" karsi arguman degil buna.

  • stavro  (06.11.18 13:15:08 ~ 13:15:36) 
yöneticinin gidip senin kalman gözüne batıyor da herkesin kalıp senin gitmen neden normal olsun?


  • elorelia  (06.11.18 13:18:28) 
@elorelia, cunku benden baska kimsede uzaktan erisim yok. onlar giderse islerine devam edemezler, benim gidisim herhangi bir seyi aksatmaz sistem geldiginde.


  • in vino veritas  (06.11.18 13:33:32) 
biz boyle durumlarda cevre kafelere gidiyoruz


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (06.11.18 13:43:04) 
kendisi otursun aslında geçerli bir savunma ama aynı zamanda değil çünkü o yönetici; sistemde senden üstte, biri eve gidecekse o olmalı. sen gitsen seninle aynı seviyedekine haksızlık olacak.


  • Bruce  (06.11.18 13:44:45) 
cok sacmaymis gercekten mantigi buysa, ama burasi turkiye bu isi yapmak icin ofiste olmam bile sacmayken bunu sorgulamamak lazim galiba. tesekkurler cevaplar icin.


  • in vino veritas  (06.11.18 14:29:59) 
cozum basit, siz yonetici olun, boylece bunun kararini verebilecek yetkiye sahip olursunuz.


  • mavicorap  (06.11.18 14:49:26) 
Oradaki onca calisan salak bi akilli sensin, ah su yeni nesiller


  • müptezel dostoyevski  (06.11.18 14:51:51) 
@mavicorap, ben yoneticiyim zaten, adam benim ustum sadece. ayrica mantik bu olmamali, neresinden bakarsan bak sacma.

@müptezel, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyoruz sonra kendimize muptezel diyoruz, normal galiba.
  • in vino veritas  (06.11.18 15:01:55) 
çünkü o bir yönetici olarak sistemin gün içinde gelebilmesi ihtimaline odaklanıyor, sorumluluk sahibi bir yönetici olarak. iyi bir yönetici olumsuza odaklanmamalı, olumlu ihtimaller üzernden prosesi kurgulamalı zihninde. tabii ki olası aksaklıkları da düşünmeli ancak sizin durmunuzda aksaklık zaten yaşanmış. sonra ki ihtimalleri değerlendirmiş yöneticiniz. röneğin sistem geldi ama sizin bizzat başında bulunmanız gereken bir aksaklık oluştu gibi gibi.

sizse sistemin gelmemesi ihtimaline odaklanıyorsunuz. sizde kısmen haklısınız. ama diğer taraftan iş tanımınızı tam bilmemekle birlikte, o sistemden sorumlu sizseniz, orda bulunmanız kadar normal bir durum yok.

kendi gidebilir. yönetici zaten işi paylaştırır, görev dağılımı yapar, iş akışını yönetir, kontrolü sağlar vesaire vesaire. o title bunu gerektirir çünkü. hele sizin üstünüzse zaten sorun yok ortada. bence tabi diyeyimde kavga çıkmasın :).
  • Phoebe  (06.11.18 15:47:05 ~ 15:47:37) 
@Phobe, yok ya dedigim gibi, ofiste bulunmami gerektiren hicbir durum yok normalde, sistem olmadan bir sey yapamiyorum zaten, sistem varsa da bulundugum mekandan bagimsiz her seye mudahale edebiliyorum. oyle iste yani.


  • in vino veritas  (06.11.18 15:50:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.