[]

Sek içildiğinde surat ekşitmeyecek viski

Ne önerirsiniz? Bunu başka yerlerde de sormuştum. Yok chivas regal, yok JB yok red label falan dediler. İkisini de denedim ve sonuç malum. Başarısız :) 10 senelik viski içicisi adam bunları tabi sek içer, başlangıç soruyordum halbuki.

Migrosta bulabileceğim, önerilerinizi bekliyorum efendim.


 
BAllı varmış bi' tane o olabilir belki.


  • apdulera  (05.11.18 23:53:22) 
JB ve Red Label sek içim için üretilmiş viskiler değil, karışım amaçlılar daha çok o nedenle sek içmek zor olabilir. İrlanda viskileri nispeten daha yumuşak ve meyvemsidir Jameson veya Tullamore Dew deneyebilirsin. Bourbon (Amerikan viskisi) de daha tatlı ve vanilya/karamel notaları içerdğinden daha rahat olabilir. Jim Beam/Jim Beam Black önerebilirim. Gentlemen Jack'i hiç içmedim ama içiminin çok rahat olduğunu duymuştum ancak o biraz tuzlu gelebilir normalde viski içmeyen birine. Ballı viskileri deneyebilirsin ama onlara da pek viski denemez bence (Jack Daniels Tenessy Honey ya da Jim Beam Honey). Bunların dışında Dimple ya da Johnnie Walker Black Label da önerebilirim.


  • camdan bakinca gordugun adam  (06.11.18 00:00:57) 
(bkz: aberlour)


  • jack n brooks  (06.11.18 00:01:16) 
bu biraz alışma meselesidir. benim de yüzüm ekşiyordu başlarda şimdi mis gibi. gentleman jack varsa onu dene.


  • prasinos  (06.11.18 00:01:26) 
single malt viskileri araştırın, bölgelere göre bakınca mutlaka damat zevkinize uygun olanını bulacaksınız.


  • MtKrt  (06.11.18 00:14:32) 
Kimin surati olduguna gore degisir tabi. :)
Jameson, Glenlivet diyeyim ben de.

  • xenophobe  (06.11.18 00:16:03) 
woodford reserve, bullet rye whiskey bilene sordum, boyle dedi. buyuk migroslarda veya en kotu ihtimalle macrocenter da bulabilirsin dedi.


  • mavicorap  (06.11.18 00:27:19) 
Öyle bir dünya yoktur. Burada benden daha sağlam viskici yoktur inan bana.


  • adwokat  (06.11.18 00:41:28) 
ben de jameson diyorum. şişeden kafaya dikilip içilesi oyşş


  • zozjotejmnk  (06.11.18 02:36:42) 
Bourbon veya irish


  • ninotevtidze  (06.11.18 08:22:42) 
kaliteli viskiden anlamam ama piyasadaki jb, red label, black label, blue label, jack daniels, ballentines, vat 69 ve adını hatırlamadığım pahalı/3. sınıf viskileri denedim.

Aralarında en tatlı içimi olan açık ara chivas regal'di. Viski gurmelerinin daha iyi önerileri olacaktır ama piyasadaki en kolay içimi olan cr.

jack daniels'ın ballısını önermişler ama viski değil o, likör. Azıcık viski tadı var sadece.
  • kimlanbu  (06.11.18 09:22:18) 
hocam
sek icmenin sırrı
boz buzlu icmek
  • kingcyrax  (06.11.18 09:49:19) 
kaliteli single malt viski daha yumuşak olacak diye bir kaide yok, hatta türüne göre daha bile ağır ve kokulu olabilir. viski seven ve içmeye alışanlar için single maltlar yumuşak ya da içimi kolay gelebilir ama normal viskiden nefret eden birinin bin liralık single malt sevmesi pek mümkün değil, en azından aradaki fark akla kara gibi olmaz. o yüzden beklentini düşür ve içtiğin şeyin tadını kavramaya çalış, kendini yüz buruşturmaya değil de anlamaya odakla, yuttuktan sonra ağzında kalan tadın yediğin başka nelere benzediğini anlamaya çalış. alkol bu, tabii ki surat ekşitecek ama viskide de ararsan bulunacak tatlar var.

öte yandan, olmuyorsa zorlamanın da alemi yok. ben bu kadar konuştum ama tadını özellikle sevdiğim ya da aradığım için içtiğim bir alkol yok cardinal melon haricinde; zaten tadı güzel diyebileceğim tek alkollü içki de o zaten.
  • Bruce  (06.11.18 10:06:01 ~ 12:51:56) 
Jameson. İçemedim dersen gel buradayım.


  • heidi'nin dedesi  (06.11.18 12:05:26) 
Proper twelve


  • Tears of Devil  (06.11.18 12:47:03) 
  • rahip janick  (06.11.18 12:50:03 ~ 12:50:43) 
@king yok ya, bu viskinin hastalari viskiye asla buz koymuyorlar, seyreltmesin tadini bozmasin diye, sirf bunun icin buz seklinde taslar var onlari da buzlukda sogutup viskinin icine atiyorlar. bir damla suya bile tahammulleri yok.

bir de viskinin kulturel koken oldugu yerlerde cok farkli anlamlari var bir cesit hayat kaynagi falan gibi goruluyor.
tabi burada 200 yil falan oncesinden bahsediyorum, belki daha eski...
misal eski zamanlarda su kaynagi temiz mi kirli mi belli degil, fakat alkolde mikrop uremedigi icin resmen tehlikesiz icecek olarak goruluyor, yine eski zamanlarda bir yerin mi agiyor, hop viski ile uyustuyuorsun kendini, yaran mi var, hop viski ile temizliyorsun yarayi, cunku alkol orani yuksek resmen yara temizleyici gibi.
yani eski zamanlarda diyelim ki biri seni vurdu, kursunu cikarmalari lazim, biraz yaraya viski dokuyorlar, biraz kursunu ciakracak alete dokuyorlar, biraz da sana iciriyorlar, hayatini kurtariyor.

bence icilen seye olan duygusal kulturel baglilik da onemli, viski ile burbon arasindaki farki okuyarak baslayabilirsin. bunlarin arkasi hep tarih dersi resmen, sampanya ile prosecco arasindaki fark gibi birsey. bizim kulturumuzde de biraz var. rakiyi raki kulturunden ayirabilir misin? cinayet olur.
  • mavicorap  (06.11.18 13:34:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.