[]

Kiralık araç hasar masrafları

Merhaba

Kiralık araç ille kaza yaptım. Kavşağa hızlı girince duramayıp karşıki adama çarptım

Bu durumda büyük olasılıkla 100% kusurlu çıkıcam. Masrafların tümünü ben mi ödemek durumunda kalacağım? Ön tampon ikiye ayrıldı bende karışı tarafın sanırım rodu zarar gördü çünkü tekerlek ağildi

Sadece mini hasar sigırtasi vardı benim araçta.

Nasıl işler süreç acaba?

Bir de . savcılığa gidip kaza ile ilgili ifade tutanağı alırsam aracın kaskosu devreye girerek bir şey ödememe gerek olmazmuş gibisinden birşey okudun ekşise. Böyle birşey var mı acaba?

Teşekkürler

 
Aracı nereden kiraladınız. Kurumsal şirket mi? sadece mini hasar sigortası var ise bütün masrafları ödeyeceğiniz gibi, aracın serviste kaldığı süre boyunca kirasını ve araçta oluşan değer kaybını da ödeyeceksiniz.


  • goodman  (05.11.18 18:01:01) 
Teşekkürler Evet kurumsal garentadan

Peki bu kasko trafik sigortaları nede beni kapsamıyor acaba?
  • mertozkoy  (05.11.18 18:10:01) 
Hocam pek emin degilim ama ustteki arkadas yanlis gibi.
Bu araclarin kaskosu neden var?
Mini hasar sigortasi dediginiz zaten esktra bir sey diye biliyorum ben. Yani kaskonun karsilamayacsgi, baska aracin karismadigi ufak tefek gorunmez kazalarda cebinizden para cikmamasi icin. Sadece mini onarim sigortasi demek mini onarim disinda her seyden her halukarda sen sorumlusun demek degil olmasi lazim.
Park ederken fari catlattin falan, bunu cebinden odersin mesela. Mini onarim aldiginda belli bir miktara kadar bunlardan da muaf oluyorsun.

Soylediklerim yablis da olabilir, iyi bildigim bir konu degil ama arastirin. Hatta acin sozlesmeyi bastan sona okuyun hocam en garabtisi. Burada her kafadan bir ses cikacak.
  • stavro  (05.11.18 18:15:20) 
Hatta Polis tutanagi da onun icin isteniyor olmasi lazim zaten. Yoksa zaten masrafi her turlu sen karşılayacaksan polis tutanagi ne halta yarayacak?
Sigorta polis tutanagina istinaden masrafi karsilayacak diye dusunuyorum.

  • stavro  (05.11.18 18:17:51) 
aracta kasgo vardir ama kiralama sirketi kasgoyu kullanmak istemiyordur. ayrica musteriye fatura etmek varken ve bu tur durumlar icin ekstra sigorta paketleri satarken neden herseyi kasgoya havale etsinler? karsi tarafin masraflarini sen odemezsin o is zorunlu trafik sigortasinin kapsaminda zaten. ama senin kullandigin aracin masraflarini sen odersin. serviste kaldigi sureyi vs odeyecegini zannetmiyorum. simdiye kadar hicbir kiralama sirketi kazadan sonra benden boyle birsey talep etmedi


  • crucio  (05.11.18 18:26:09) 
Dostum %100 hatalı olsan dahi alkol ve uyuşturucu etkisinde olmadığın sürece kiralık araç kaskosu karşılar. Ama bunun için Polis kaza tutanağı gerekli. Senin mini hasar sigortan sadece senin hasarinin 500 liraya kadar olan kısmını karşılar.

Polis tutanağı geçmişe yönelik tutulur mu bilmem bunu araştır müşteri hizmetlerini falan ara. Hatta arabanın torpidosunda kaza tutanağı olabilir onu doldursan ve karşılıklı olarak imza atsan yeterli olabilir bile belki. Müşteri hizmetlerine sor.
  • emfuzi  (05.11.18 21:56:51) 
Teşekkürler yardımlarınız için

Yok alkolü uyultruuculu değildim ama kaskonfirmaları buna nasıl inanıyor? Belge istemiyorlar mı? Sadece beyan yada beyan etmeme yeterli mi?

Polis geldi tutanak tutmadan gitti, çift taraflı kazalara tutanak tutmuyorlarmış, sadece tek taraflı olunca tutuyorlarmış

Biz aramızda kaza tutanağını tuttuk ama dediğiniz gibi torpidoda vardı
  • mertozkoy  (05.11.18 22:09:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.