[]

Cin'deki ureticiyi saklamak / Mensei Belgesi

Degerli dis ticaret uzmani arkadaslar, sizlere bir sorum olacak.

Ben Turkiye'de bir firmayim diyelim. Cin'den mal alip Turkiye pazarinda satiyorum.

A ulkesinden bir firma benim urunumu begeniyor, bundan bana da tedarik eder misin diyor, onayliyorum.

Bu durumda bana transit ihracat yapmak mantikli geliyor. Planimda ben faturayi Turkiye'den A ulkesine gonderiyorum, urunler de direk olarak Cin'den A ulkesindeki musteriye gidiyor. Lakin burada bir nokta kafami kurcaliyor.

Cin'deki firmanin mensei belgesi duzenlemesi gerekli (packing list ile beraber), cunku adamlar ihracat yapiyor. Mensei Belgesinin ustunde de adamlarin adi - soyadi - adresi vs yazacak. Bu durumda A ulkesindeki musteri de bu evraklarin aslini teslim alinca ureticiyi gorecek. Cunku A ulkesinde urunleri gumrukten cekmek icin Fatura - Packing List ve Mensei Belgesi gerekli. Bu durumdan nasil kacariz?

1- Urunleri Turkiye'de antrepoya getirip, gumruge sokmadan transit ihracat yapsak, evraklari da degistirsek lojistik maliyeti artiyor.
2- Cin'de bir araci firma bulup ihracati onlara yaptirsak bu durumda araci firmaya da komiyon verip maliyeti artiriyoruz.
3- Cin, mensei belgesini bana kestigi fatura uzerinden alacak ve faturasini bana; evraklarin kalanini da A ulkesine gonderecek. Bu durumda da uretici bilgisini paylasmis oluyoruz.

Biraz karisik oldu kusura bakmayin. Bu durumda nasil davranmak dogru olur? Bi akil verdirir misiniz? Tesekkurler.

 
Üretici bilgisini neden saklamak istiyorsunuz? Müşterinin direk oradan alım yapmasını engellemek için mi? Eğer öyleyse üretici ile aranızda "A ülkesindeki müşteriye direk satış yapmayacağına dair" bir sözleşme yapılabilir mi? Eğer bir bağlayıcılığı olursa aklıma ilk gelen çözüm bu oldu. Saklamaktaki amacınız farklı ise malesef fikrim yok


  • cowboy  (05.11.18 15:16:25) 
@cowboy,

Cin'deki ureticilerini adamlara verirsen gecmis olsun dostum. Dunya maalesef toz pembe bir yer degil :)
  • diskbudur  (05.11.18 15:32:05) 
diskbudur

ilacın bende

1- direk oraya yollat türkiye ye getir götür bir sürü masraf
ama full konteyner

2- nakliyeyi sen ayarla BL de consignee alıcı olacak
shipper sen

3- packing list ve invoice zaten senin adına
orada da problem yok

4- menşei
bu pis
bir tane fatura taslagı kes ihracat faturası gibi
çin menşei ise çin menşei yaptır
gönderici sen alıcı karsı taraf olsun

5- mal beraberi hazırladıgın evrakları gonder
ureticinin bilgisi gitmez
he adam malın yanına bir şey yazarsa o ayrı
ama evraksal acıdan seni korumak icin bunu yapacaksın
  • kingcyrax  (05.11.18 17:17:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.