[]

yurtdışında yaşayan birinin askerliği

yapmak istemezse ne olur? ülkeye girince sıkıntı olur sanırım. ama girmezse mesela hiç, hep yurtdışında yaşarsa askerlik yapmaması sıkıntı olur mu?




 
silmezsen sevinirim duyuruyu.


  • tsubasa  (05.11.18 14:53:47) 
Ülkeye girişte de sıkıntı olmaz. Gbt'ye falan denk gelirsen, otele falan gidersen alırlar ama. Artık havaalanında askerlik kontrolü falan kalmadı.

Zaten ülkeye girmezsen ne olacak ki? MİT seni operasyonla ülkeye mi getirecek?
  • noluyo yaa  (05.11.18 14:58:44) 
TC vatandaşı olup askerlik görevini yerine getirmeyenler vatandaşlık haklarından yararlanamıyorlar diye biliyorum ben, örneğin oy vermek gibi. Ama konsolosluk ihtiyaçlarınızı nasıl karşılayacaksınız bu durumda onu bilemedim. Kayınbiraderim bu durumdaydı, ama o yurtdışında vatandaş olduktan sonra TC vatandaşlığından feragat etti (çifte vatandaşlığı önleme vs.) ve askerlik sorumluluğu düşmüş oldu.


  • SiyamkedisiZorro  (05.11.18 15:40:58) 
Türkiye'den emekli olamazsın. İkramiye ve emekli maaşı yalan olur. Sırf bunun için 55-60 yaşında askerlik yapanlar var.


  • empedokles  (05.11.18 15:42:54) 
2000 euro olmalı dövizli askerlik. direk muaf oluyorsun. bu bedelliler gibi 21 gün askere gitmede yok.

bunların dışında hiç ülkeye gelmeye niyeti yok ise kimse zorla askere götüremez. en fazla vatandaşlıktan çıkartılması lazım o da bu kadar kolay mı bilmiyorum.
  • belkider  (05.11.18 16:08:15) 
bu tarz uzun vadeli konuları bugünün mevzuatına göre değerlendirmek genelde çok farazi kalıyor. örn. bugün kontrol edilmeyen bir şey 3 sene sonra kontrol edilebilir. şuan için ülkeye girmezsen bir sorun yok. ama başka ülkenin vatandaşı olmazsan illa ki pasaportun süresi dolacak ve elçiliğe gitmen gerekecek. o zaman ne olur? o günün şartlarında neler isterler tahmin etmek zor? başka vatandaşlığa geçer ve mevcut vatandaşlıktan izinle ayrılırsan bir sorun olmaz.


  • helenart  (05.11.18 16:30:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.